Asim Kamber: Mehmed Alagić je lopov i mora završiti na dugogodišnjoj robiji

Mehmed Alagić je ušao u istoriju svoga naroda. Nije ostao u Karlovcu da bude logističar nego je došao i branio svoju BiH. Ostvario je svoj san a to je slobodan Sanski Most. Dovoljno je reći general Mehmed Alagić.

Takvog Mehmeda, generala, a zbog niskih političkih ambicija, redovno je blatio i napadao u sedmičnim novinama ”Dani” i ”Slobodna Bosna”, Asim Kamber, logističar koji je uspio da svoj logistički staž prebaci u borački a time dobije i 8 godina radnog, ratnog staža. O tome kakav je bio logističar ne zna se puno a ono što se zna nije za pohvaliti.

Pitali smo bliskog saradnika rahmetli Alagića, zašto je Kamber došao u sukob sa Generalom?

”Jednog dana je Asim Kamber došao kod Generala i tražio od njega da mu se prizna borački staž iako je on bio obični logističar”, kaže naš sagovornik. ”Mehmed je to odbio i rekao mu da sačeka da se prvo riješi status boraca”, prisjeća se.

Međutim, to je bio dovoljan razlog da Kamber kasnije preko tada sedmičnih novina ”Dani” i ”Slobodna Bosna” izmišlja notorne neistine i blati rahmetli Generala na sve moguće načine.

”Ono što najteže pada u to vrijeme jeste prozivanje Mehmeda kriminalcem i lopovom od strane Kambera. Sve što je uradio poslije rata naš Mehmed je uradio u interesu prvo boračke populacije ali i razvoja S. Mosta. Pa u njegovo vrijeme je FAMOS proizvodio minobacačke granate a u vrijeme Kambera ta je firma uništena, opljačkana i rasprodana u staro željezo. U Mehmedovo vrijeme ŠIP je radio, u Kamberovo vrijeme sve je opljačkano i sada se rasprodaju parcele na kojima su nekad bile hale vrijedne milione KM. Mehmed Alagić je realizovao projekat ”Poljoprivredne škole”, prvih stambenih zgrada u Sani’i mnogo toga drugog, naglašava ratni i poslijeratni saradnik Mehmeda Alagića.

Mehmed Alagić, general i prvi poslijeratni načelnik bio je veličina koja je ušla u istoriju odbrane BiH.

Asim Kamber je lokalni političar, nikad nije bio borac ali je uzeo njihovo pravo i beneficije. Političar niskih poriva kome nije ništa sveto da dođe do svoga cilja.

Leave a Comment