BIVŠI ZAPOVJEDNIK MIROVNIH SNAGA U SARAJEVU ZAPREPAŠTEN: “Šest godina im je trebalo da osude Ratka Mladića, a imali su…”

Umirovljeni kanadski general-bojnik koji je predvodio UN-ove snage na području Sarajeva za za vrijeme rata pohvalio je presudu Međunarodnog suda koji je osudio bivšeg generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida i ostalih zločina protiv čovječnosti.

Lewis MacKenzie, koji se s Mladićem susreo nekoliko puta za vrijeme predvođenja mirovnih misija na području Bosne i Hercegovine, kazao je kako je ‘zaprepašten’ što je bilo potrebno čak šest godina da se čovjeka, kojeg se još za trajanja rata nazivali ‘Mesarem Bosne’, osudi.

 

MacKenzie je kazao i kako činjenica da je trebalo toliko dugo da ga se osudi ‘nije veliki uspjeh’ UN-ovog jugoslavenskog tribunala za ratne zločine.

 

Dodao je i kako vjeruje da postoji dovoljno dokaza da se Mladića izruči odmah nakon što je zarobljen u Srbiji u svibnju 2011. godine, piše CTV News.

 

Sukob koji je u bivšoj Jugoslaviji izbio netom nakon raspada zemlje, početkom 1990-ih, zabilježio je najgore zločine koji su se dogodili u Bosni i čitavoj regiji.

 

Ratko Mladić jučer je nepravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti u BiH.

 

Leave a Comment