Dodik o “vikend fakultetima”: Preispitaćemo sve diplome stečene u Travniku i Širokom Brijegu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas nakon sjednice Predsjedništva te stranke u Banjoj Luci da će RS preispitati sve diplome stečene na visokoškolskim ustanovama u Travniku, Širokom Brijegu i još nekim mjestima.

Milorad Dodik: Donijeti novi Zakon o visokom obrazovanju FOTO: ARHIV

– Nezadovoljni smo stanjem, prije svega, u visokom obrazovanju. Tu se potkralo mnogo nepotrebnih i loših stvari. Moraju se pod lupu staviti sve diplome iz Širokog Brijega, Travnika i sličnih destinacija – istakao je Dodik.

On je ocijenio da su te diplome stečene na sumnjiv način, a da se vrši pritisak na zapošljavanje na osnovu njih.

– Tražimo novi Zakon o visokom obrazovanju. Opštepoznato je da je dovoljno da se ode dva dana u Široki Brijeg ili Travnik i da dobijete fakultetsku diplomu – naglasio je Dodik.

Komentarisao je i sastanak koji su danas svi stranački lideri održali u Banjoj Luci, te je naglasio da su zahtjevi opozicije oko uvođenja prinudne uprave na RTRS-u “neprihvatljivi”.

– Oni su došli sa određenim zahtjevima i dogovorili smo da se formira jedna ekipa, od svake stranke po jedan predstavnik, i da vidimo može li se formirati zajednički sporazum. Ovaj sastanak je nama najmanje bio potreban jer je jasno da SNSD nije generisao probleme u NSRS – istakao je Dodik.

Leave a Comment