Farbanje kose kanom

Farbanje kose kanom odličan je način da promenite svoju boje kose, a da pritom ne uništite njen kvalitet. Dok bojenje kose drugim preparatima gori kosu, zbog čega često morate da skraćujete krajeve, farbanje kose kanom čak čini kosu sjajnijom i lepšom. Kana obezbeđuje mekoću, kosa se istovremeno lako oblikuje i ni malo ne gubi na svom volumenu. Ako do sada niste probali farbanje kose kanom a želite da osvežite svoju boju, sada je prava prilika.

I dok je kod nas najzastupljenije farbanje kose u drugim zemljama kanom boje kožu, ali i nokte. Boja se dobija tako što se ubrani listovi kane ostave nekoliko sati na suncu da se osuše, a potom se isitnjavaju u zeleni prah.

Kana u više bojaFarbanje kose

Ne brinite, farbanje kose kanom koja je u tom trenutku zelena neće za rezulatat imati zelene vlasi. Kana ove boje vašoj kosi daće svetlu nijansu crvene. Mešanjem kane sa drugim biljkama dobijaju se farbe za kosu drugih boja. Ako se kana pomeša sa indigom, kosa će vam biti crna uz blage, teget plave odsjaje na jakoj svetlosti.

No ipak, farbanje kose kanom ne mogu raditi devojke plave kose, starije žene koje žele tim postpkom da prekriju svoje sede, ali ni one devojke koje imaju pramenove. Devojke crne kose, kao i brinete, su privilegovane. Kana će učiniti da vaša kosa izgleda samo za nekoliko nijansi tamnije i neće izgledati ni malo neprirodno. Šta više, samo će izgledati svežije i sjajnije.

Kana kao regenerator

Zahvaljujući sastojcima koji neguju i omekšavaju kosu, kana je odličan regenerator. Nećete imati problem da

raščešljate kosu bez bilo kakvih dodatnih preparata. Međutim, kana koja se prodaje na tržištu neće imati ovakav učinak, s obzirom da proizvođači koriste dodatke kao i za obične farbe, kako bi spektar boja koje se nude bio širi. Možda bi bilo najbolje da potrežite salon u kojem se nudi farbanje kose kanom ili da, pak, sami spravite farbu. Gde da je pronađete? Azija, Afrika i Australija! Eto dobrog izgovora za putovanje!

Postupak farbanja

Biće vam vrlo zabavno ako se odličite za farbanje kose kanom kod kuće. Svaki sastojak sa kojim se kana meša biće prirodan, mešaćete u posudici raznorazne ukusne napitke, a nakon farbanja se diviti blistavosti svake vlasi.

Kana se meša sa malo veoma tople vode. Već smo pomenuli da ćete u ovom slučaju, kada se u vodi izmeša sama zelenaŠiške kana, dobiti svetlo crvenu nijansu kose. Ako želite da potamnite kosu, onda u dobro izmešanu smesu sodajte nekoliko kapi crvenog vina ili kafe. Postupak farbanja je isti kao i sa svim ostalim običnim bojama – od korena ka krajevima na suvu kosu.

Za razliku od ostalih farbi, kanu je dobro držati što je duže moguće. Odabirete jedan dan kada nemate previše posla i kada ne morate da izlazite napolje, te držite kanu na glavi tri do četiri sata. Možda jeste puno, ali što je više držite, boja će biti intenzivnija, a kosa sjajnija.

Posle tih nekoliko sati isperite kosu mlakom vodom, ali pazite da ne izmrljate odeću, jer kana ostavlja fleke. Pre farbanja na čelo, vrat i predeo oko ošiju nanesite masniju kremu, kako vam ti delovi tela ne bi takođe bili obojeni.

Leave a Comment