Godinama udomljava djecu koja će umrijeti: “I ona imaju dušu” (VIDEO)

Mohamed Bzeek (62) iz Kalifornije udomljava djecu koju nitko drugi ne želi. Kaže da mu je to životni poziv. Kaže da za tu djecu pokušava učiniti sve što može

Mohamed Bzeek (62), koji živi u Kaliforniji, već godinama brine se za teško bolesnu djecu. Bzeek je došao u Kaliforniju 1978. godine iz Libije kao student i tamo je upoznao Dawn. Kasnije su se on i Dawn vjenčali. 1980-ih su počeli udomljavati djecu.

Njihov dom je postao utočiste za djecu koja su odmah trebala smještaj. Godine 1989. su Mohamed i Dawn odlučili da će život posvetiti upravo tome. Kroz godine udomili su 40-ak djece. Godine 1991. umrlo je prvo dijete koje su udomili i tada su odlučili da će udomljavati djecu koja su teško bolesna i koju nitko drugi ne želi udomiti.

– Ključno je da tu djecu volite kao da su vaša vlastita. Znam da su teško bolesna i da će umrijeti. Za njih pokušavam napraviti sve što mogu kao čovjek, a ostalo prepuštam Bogu – kaže Mohamed.

Godine 1997. on i supruga su dobili svoje biološko dijete Adama. On je dijete patuljastog rasta i ima lako lomljive kosti.

– Adam je borac baš kao i ostala djeca koja dolaze živjeti kod nas – kaže Mohamed.

– Ljudi me pitaju zašto to radim, a odgovor je vrlo jednostavan. Iako neka od te djece ne mogu govoriti, vidjeti ili čuti i ona imaju dušu. Oni trebaju nekoga tko će ih voljeti. Govorim im da će sve biti u redu i da sam ja tu za njih i da ćemo kroz to proći zajedno – kaže Mohamed.

Njegova supruga se razboljela 2000. godine. Imala je napadaje i ustanovljeno je da u plućima ima krvne ugruške. Umrla je 2015. godine.

Tada je bila najprirodnija stvar da nastavim naš posao. Sada se brinem i za curicu (6) koja je rođena gluha, slijepa i sa stanjem zbog kojeg joj se mozak nije pravilno razvio. Znam da ne čuje i ne vidi, ali ja s njom stalno razgovaram. Nosim ju, igramo se. Ona ima osjećaje, dušu. I ona je ljudsko biće – kaže Mohamed.

Curica je 22 sata dnevno priključena na sondu za hranjenje i na cijev uz pomoć koje diše. Mohamed se za nju brine otkako je bila stara mjesec dana.

– Mohamed je izvrstan udomitelj. Liječnici su predviđali da će curica umrijeti nekoliko tjedana nakon rođenja. No Mohamed joj pruža toliko ljubavi i brige da je curica nadživjela sva očekivanja liječnika – kaže Rosella Yousef asistentica u regionalnom uredu za medicinsku brigu.

– Kroz moj su dom prošla djeca s različitim bolestima. Nekima je bio oštećen mozak, neka nisu imala razvijen imunološki sustav. Neka nisu imala imena pa sam im ja dao imena i pobrinuo se, kada su umrla, da njihova imena ostanu zapamćena – kaže Mohamed. Dosad je na stranici GoFundMe za njega i njegovu obitelj prikupljeno 500.000 dolara, piše OddityCentral.

Leave a Comment