Govedarica: Izetbegović nema tajnu vojsku, to su manipulacije

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da ne vjeruje u informaciju medija o navodnoj “tajnoj vojsci člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića” i da su to manipulacije kojima politička elita želi da izazove strahove kod građana uoči parlamentarnih izbora naredne godine.
“Radi predostrožnosti, institucije bi trebalo da povedu računa i pretpostavljam da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS vodi računa o takvim stvarima”, rekao je Govedarica.

On je dodao da je njegov utisak da je to samo manipulacija i dodatno zastrašivanje građana, jer političke elite nemaju šta novo ponuditi, oni nude samo strah, bijedu i siromaštvo.

Govedarica je ocijenio da nije dobro širiti strah od rata kod naroda u BiH.

“Mislim da treba da gledamo u budućnost, a ne u prošlost. Neće biti rata u ovoj zemlji. Ova zemlja zaslužuje da korača sigurno i odlučno u svoju budućnost”, kaže Govedarica.

Govedarica je istakao da se danas može napisati šta god ko želi, a da zato niko ne odgovara, izražavajući uvjerenje da je i informacija o tajnoj Izetbegovićevoj vojsci način skretanja pažnje javnosti sa namjere da se donese novi zakon o akcizama i poveća cijena nafte i naftnih derivata.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija koju je do sada prošlo najmanje 9.000 mladih Bošnjaka od 18 do 35 godina, a njih 5.000 je zadužilo i uniformu i osnovnu vojnu opremu, tvrde današnje “Večernje novosti” bliske predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću.

Leave a Comment