JEDNA ČAŠA OVOG NAPITKA DNEVNO SPREČAVA I NAJTEŽE BOLESTI

Ovaj, zlata vrijedan napitak, potiče iz stare Njemačke narodne medicine. Sastoji se od tri super zdrave namirnice, koje imaju nevjerovatno dobar učinak na zdravlje kompletnog našeg tijela. Ovaj napitak, trebali bi ste piti svaki dan po jednu čašu tdva sata prije jela ili na prazan želudac, tri sedmice.

Nakon tri sedmice, trebate napraviti pauzu u trajanju od sedam dana, pa ponovo nastaviti sa ispijanjem ovog napitka.

Sastojci:

Četiri limuna sa korom

Četiri velike glavice bijelog luka

Korijen đumbira

2 litra čiste vode

Priprema – Operite limun, a zatim ga isjecite na komade. Ogulite bijeli luk, a zatim zajedno sa limunom i đumbirom sve stavite u blender i, izmiksajte. Dobijenu smjesu, prebacite u metalni lonac, dodajte dva litra čiste vode, zatim stavite na peć i zagrijte dobro, ali ne da voda proključa.

KAda osjetite da je blizu da provrije, isključite peć, a zatim ostavite tako smjesu da se lagano ohladi. Smjesu poslije procijedite i prebacite u staklene boce, kako bi napitak što ugodniji bio.

Zdravstvene dobrobiti ovog napitka su zaista nevjerovatne. Nabrojat ćemo samo neke:

– sprečava umor

– na potpuno prirodan način čisti jetru

– prevencija i liječenje prehlade i infekcije

– prirodno jača vaš imunološki sistem

– prevencija i liječenje zašepljenih arterija

– reguliše povećan nivo masti u krvi

PREVENCIJA JE SLOBODNIH RADIKALA KOJI U TIJELU UZROKUJU NAJGORE OBLIKE BOLESTI I MNOGE DRUGE BOLESTI KOJE SU POVEZANE SA KRVNIM SISTEMOM I BOLESTI SRCA.

Ukoliko vam ukusu nije prijatan, ubacite slobodno meda u smjesu. Nakon 21 dan, odnosno tri sedmice, vaše tijelo će se osjetno popraviti.

Osim gore navedenih blagodati ovog napitka, spriječit će vam i kalcifikaciju, koja uzrokuje kamenčiće u organima i začepljanje krvnih sudova.

Limun, voda, kao i kuhanje, neutralist će neprijatan miris bijelog luka, tako da nema potrebe da brinete o tome da ćete imati loš zadah.

Prije svake upotrebe ovog napitka, dobro protresite bocu, kako bi se sav talog od bijelog luka i limuna pomiješao sa ostatkom smjese.

Svi koji su probali ovaj napitak, bili su zadovoljni, a iskreno se nadamo da ćete i vi. Sok je pogodan i za starije osobe, jer će im vratiti energiju i snagu, zbog odličnog učinka na opće stanje cirkulacije u organizmu.

Leave a Comment