KAD NIKO NEĆE SA DODIKOM HOĆE NIKŠIĆ: “Da, sastao sam se sa Dodikom, nema u tome ništa mistično”

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić nakon pet dana potvrdio je u izjavi za Fenu da se nedavno u Banjoj Luci sastao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

– Imao sam sastanak sa Dodikom i ne vidim ništa mistično u tome – kazao je Nikšić.

Rekao je da je pozicija SDP-a sasvim jasna, te da im nije cilj dogovarati “bilo kakve saveze” ili participaciju u vlasti.

– Prirodno, razgovarali smo o nezaobilaznim temama kada je u pitanju opšta politička situacija u BiH. SDP je opoziciona partija u ovom mandatu i nakon izbora 2018.godine želimo preuzeti odgovornost za upravljanje Bosnom i Hercegovinom od trenutne nesposobne vlasti, te želimo i hoćemo biti politički faktor i u entitetu Republika Srpska – istakao je.

Nikšić je naglasio i poručio da se u vladajućoj koaliciji ne brinu šta radi SDP i s kim se susreću, nego nek se brinu da oni urade bilo šta u ovom četverogodišnjem mandatu, jer, kako kaže, do sada nisu uradili ništa, a ostalo im je manje od godinu dana.

Podsjećamo, još prije pet dana objavljena je vijest da se predsjendik SDP-a BiH Nermin Nikšić sreo sa predsjednikom SNSD-a, Miloradom Dodikom, u Bajnoj Luci, no ni Nikšić niti njegovi prvi saradnici nisu željeli potvrditi vijest. Ipak, tri dana kasnije, vijest je potvrdio Milorad Dodik, a pet dana kasnije i Nermin Nikšić, koji je to učinio s jasnom namjerom da prekine špekulacije u političkim kuloarima o razlozima njihovog tajnog susreta u Banjoj Luci.

Leave a Comment