Kojović: Izjava Čovića o blokadi evropskog puta BiH kazuje da on spada u red političara zbog kojih je Hag i uspostavljen

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, oglasio se saopćenjem za javnost u vezi s izjavom Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Hrvatski član predsjedništva Dragan Čović koristi presudu čelnicima tzv. “Herceg-Bosne”, uz podršku HDZ-a Hrvatske, kao vrlo pogodnu priliku da učvrsti svoje biračko tijelo i da dojučerašnje “nositelje evropskih vrijednosti” pokuša zaokrenuti do te mjere da čak ucjenjuje blokiranjem procesa integracija u EU, te po uzoru na Bakira Izetbegovića i ideju revizija tužbi (valjda presuda, op. redakcije), tražit će i reviziju drugostepene presude haškim osuđenicima.

Izjava Dragana Čovića da je spreman odgađati put ka EU zbog haških osuđenika pokazuje da on spada u red onih političara zbog kojih je Hag i upostavljen, koji su spremni žrtvovati budućnost zarad prošlosti i navodnih njenih nepravdi prema narodu kojeg predstavljaju.

Najveći paradoks je da on takvim istupanjima neće nikog osloboditi, ali će građane BiH nastaviti držati zatvorenima kako u krvavoj prošlosti tako i na periferiji Evrope i svijeta. Vrlo je moguće da će na neko vrijeme tom izjavom homogenizirati svoje glasačko tijelo i natjerati ga da zaboravi na sve nepravde koje mu je HDZ nanio, no ostaje pitanje dana kada će Čovićevoj politici presuditi sami Hrvati i neće biti nikakve sumnje u pravednost tog suđenja jer se upravo zahvaljujući toj politici njihovu djecu gura na žrtveni oltar mrtvim generalima – kaže Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, povodom jučerašnje izjave člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića koju je izrekao prilikom susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Leave a Comment