Komšija sjekao drvo koje je palo na bračni par i ubilo ženu

Ana Činčurak (64) poginula je, a njen suprug Andrej (63) zadobio je teške povrede kada je na njih pala topola koju je sjekao njihov komšija Đuro H. (47).

 

Nesreća se dogodila u petak oko 13 sati na njivi u selu Pivnice, kod Bačke Palanke, piše list “Alo”.

 

Iako se radi o nesrećnom slučaju, protiv Đure je u redovnom postupku podneta krivična prijava zbog djela protiv opšte sigurnosti.

 

Kako piše ovaj list, Andrej i Ana su angažovali komšiju Đuru da im isječe drvo, koje se nalazilo na njivi. Pripreme su protekle u najboljem redu i drvo je zasječeno kako bi palo u željenom pravcu.

 

Međutim, tokom sječe stabla motornom testerom, drvo je iznenada promenilo pravac pada, te je palo direktno na Anu i Andreja, koji su pokušali da ga izbjegnu.

 

Za Anu nije bilo spasa, a njen suprug je zadobio višestruke prelome. Hitnu pomoć i policiju je obavijestio Đuro, koji je, prema našim saznanjima, pokušavao da reanimira Anu, ali u tome nije uspio.

Mještani sele Pivnice za nastradalu Anu njenog supruga, kao i za Đuru, imaju samo riječi hvale i kažu da su svi dobri i vrijedni ljudi.

 

– Velika tragedija se dogodila. Nastradala je Ana, ali sa njom je nastradao i Đuro, koji se bukvalno prepolovio preko noći od žalosti. Šta da vam kažem, Ana je bila žena na mjestu. Posljednji put sam je vidjela prije nekoliko dana u crkvi, kada je dijelila kolače jer joj je bio rođendan. Bila je razdragana, vesela, puna života, a sad je više nema. Ona se radovala unucima koje ima od dvije kćerke. Baš je pričala kako bi voljela da je posjeti ćerka koja živi u inostranstvu, a sada će joj doći na sahranu – objašnjava Anina komšinica.

 

Prema njenim riječima, Ana i Andrej su se bavili poljoprivredom i od rada na zemlji su othranili i iškolovali kćerke, dok se Đuro bavi nadničenjem i uvijek se rado odazove kada mu neko zatraži uslugu.

 

– Đuro živi sam, ima brata, koji živi negdje kod Šida. Znate, on je dobar i vrijedan čovjek. Od nesreće se zatvorio u kuću i, koliko sam čula, ne prestaje da plače. Čak je kod njega dolazila Hitna pomoć. Svi u selu smo svjesni da je u pitanju nesretan slučaj. To je tragedija koja je uzela dva života. Kažem dva, jer je Ana nastradala, a poznajući Đuru, ovo će ostaviti velike posjledice na njegovoj duši – ispričala je njihova komšinica iz Štefanikove ulice.

 

Đuro: Nesrećan slučaj

 

– O tragediji ne mogu da pričam, molim vas, razumite me. Zbog svega što se desilo se osjećam veoma loše. U kakvom sam psihičkom stanju, govori činenica da od petka primam lijekove za smirenje. Razumite me, bio je nesretan slučaj, učinio bih sve da mogu da nešto promijenim. Mnogo mi je žao, pogotovo Ane. Ne ne mogu ništa da vam kažem, osim da se sve dogodilo u petak kada sam sjekao topolu – uz uzdah je rekao Đura, a potom prekinuo vezu.

 

Leave a Comment