Majka (18) je otišla pušiti na peron, a vlak otišao s bebom…

Iskoristivši priliku da popuše cigaretu na željezničkoj stanici mlada majka i njezin partner nisu se na vrijeme uspjeli ukrcati u vagon pa je sedmomjesečna beba koja je putovala s njima u vlaku ostala bez nadzora, izvijestila je u četvrtak uprava  željeznica.

Osamnaestgodišnja majka bebe i njezin devetnaestgodišnji partner iskoristili su zaustavljanje vlaka velikih brzina koji je vozio na dužim linijama da na željezničkoj stanici  popuše cigaretu.

Putnici u vagonu u kojemu je ostala sedmomjesečna beba opazili su da je vlak krenuo bez njih te su aktivirali zvučni alarm.

Zbog sigurnosnih i logističkih razloga vlak nije mogao krenuti natrag, pa je odlučeno da nastavi putovanje prema sledećoj željezničkoj stanici, udaljenoj oko 100 km, a zaboravni par se ukrcao u idući voz.

Zadaća oko bebe povjerena je jednome od kontrolora, rekli su iz  željeznica, te dodali da ovakav slučaj nemaju zabilježen u povijesti željeznica.

Na sledećoj željezničkoj stanici beba je predana majci, a sedamnaestgodišnji otac djeteta, koji je u policijsku upravu  stigao sa svojom majkom jer je maloljetan, uložio je žalbu protiv para zbog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja svojeg djeteta.

Leave a Comment