Mlada majka oboljela od karcinoma dojke: Elmedini Čauš hitno je potrebna pomoć

Potresne fotografije oboljele mlade majke iz Travnika preplavile su društvene mreže, ali ih je Facebook izbrisao zbog uznemirijućeg sadržaja.

Prvi apel za pomoć koji je objavila humanitarna organizacija Pomozi.ba izbrisan je, ali je objavljen novi. U ovoj organizaciji svjesni su da su fotografije iznemirujuće i da ih je teško gledati, ali su odlučili ponovo ih objaviti “jer se stanje ove žene riječima ne može opisati”.

U početku se smatralo da je u pitanju začepljenje mliječnih sudova da bi se kasnije ispostavilo da je u pitanju karcinom. Elmedina već mjesecima ima jake bolove, do sada je primila 18 kemoterapija, a stanje joj se pogoršava iz dana u dan.

U srijedu ujutru putuje u Istanbul, u bolnicu Medical Park, gdje će se uraditi sve pretrage, a nakon toga će biti poznato na kojin način se može nastaviti liječenje.

Kako navode iz Pomozi.ba, prvobitni troškovi su do 4.000 eura, a humani ljudi pozivom na broj 17002 mogu donirati dvije marke. Broj je jedinstven za sve operatere.

Također, može se pomoći i uplatom na račune: (za uplate iz BiH) Intesa Sanpaolo Banka BIH, 154-180-20085330-48; (za uplate iz inozemstva) Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH, SWIFT CODE:UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048.

 

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za Elmedinu

Paypal: paypal1@pomozi.ba

(Direktni linke https://www.paypal.me/Pomozi)

 

Leave a Comment