NAKON PRESUDE U HAGU| Senad poručio svim dušmanima Bosne: Pogledajte šta će snaći one koji budu dirali u BiH…

“Nisam izustio političarima da su kurvini sinovi, to sam rekao kroz Džonija”, poručio je Senad Hadžifejzović .

“Nisam to izustio, to sam rekao kroz Džonija Štulića. Otkako je Face TV formiran, mi smo pod strašnim pritiskom. To nam radi politika, svi odreda. To sam znao da će se desiti. Nisam znao da će ići do te mjere. Ja sam u svakoj situaciji samo novinar na licu mjesta. Ako se politika usudi da atakuje na mene, ja sam samo novinar koji zaključuje: šta tek rade nekom mlađem, sposobnijem koji želi nešto da uradi?”, kazao je Hadžifejzović kao komentar na pitanje kojim je političarima poručio da su “kurvini sinovi”.

Dodao je da je cilj njegovog izlaganja bila odbrana televizije.

“Cilj tog mog priloga je bila odbrana televizije, ali suštinski sam htio reći svim ljudima koji su u takvoj situaciji i imaju ideju, biznis projekt, plan i ne mogu to ostvariti zbog politike jer ih guši”.

O novinarima koji su prodali svoju profesiju za potrebe politike.

“Novinari koji su prodali svoju profesiju nisu novinari. To je postalo utočište svim ljudima koji su promašili svoje želje i nisu se snašli u svojim prvobitnim planovima. Sada imate medije koji navijaju za ovog ili onog. Užasno je šta se dešava, ali je dobro jer se to vidi”, kazao je Senad Hadžifejzović.

Kada su u pitanju njegova politička uvjerenja, kazao je da je suštinski liberalan.

“Ja sam liberal suštinski, vidi se po konceptu prema kojem radim. Ne postoji medij kao Face, mi pravimo novinare. Ipak, rješenje za ovu zemlju je ideja socijaldemokratije, jer liberalizam je ovdje strani pojam. Socijaldemokratija je crvena boja, Tito, nostalgija, pioniri. To svi razumiju; i Srbi, Hrvati i građani”.

O suštinskom problemu politike na ovim prostorima, kazao je da je glavni trik u tome što svako ko je iole uspješan u svojoj struci – želi biti političar.

“Problem je naš što svako ko je malo uspješniji u svojoj struci želi biti političar – i bude političar. Sve bi bilo uredu kada bi svako radio svoj posao. Pomirenje Izetbegovića i Radončića je već viđena stvar. Vidjeli smo to na primjeru Radončića i Lagumdžije. Imaju oni veće interese koji nisu samo finansijski”.

Dodao je još da je imao ponude od nekoliko miliona da otvori televizijsku stanicu i nestane.

“Nudili su mi milione da otvorim televiziju i nestanem. Domaći političari su to uradili. Nisam to htio da napravim jer bi bilo teško objašnjivo ljudima zavisno u šta bi se taj medij pretvorio”.

Leave a Comment