Obnavlja jetru, rastvara kamenac u žuči: Jeftino povrće zlata vrijedno

Rotkvice su povrće koje se unazad nekoliko godina koristi za liječenje raznih bolesti.

Svojstva ovog ploda su vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

 

Namirnica obnavlja tkivo kože, pospješuje varenje hrane, eliminira toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema.

 

Rotkvica takođe dobro utječe na jetru jer joj pomaže da normalno funkcioniše. Ono također rastvara kamen u žučnoj kesi. S druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

 

Bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidansima i važnim hranjivim materijama koje mogu izuzetno dobro utjecati na organizam.

 

Odličan je laksativ koji će pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Također će pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete cijelo tijelo.

 

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama.

 

Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlijezde.

 

Evo jednog veoma zdravog recepta sa rotkvicama.

 

Potrebni sastojci: 4 rotkvice, 1 komad đumbira, 4 kašike meda, sok od četiri limuna, pola čaše vode.

 

Postupak pripreme:

 

Sve sastojke pomiješajte u blenderu. Kad se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu, pa je čvrsto zatvorite. Uzmajte kašiku mješavine tri do četiri puta dnevno, te dva litra vode kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica.

 

Ovaj recept će poboljšati cjelokupno zdravlje i podići nivo energije.

Leave a Comment