Osmanagić u Milanu: Deset naučnih kriterija dokazuje da su piramide energetske mašine

Direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić jučer je u Milanu održao prezentaciju o otkriću i hronologiji projekta bosanskih piramida te predstavio deset naučnih kriterija za definiciju piramida, koji ubjedljivo dokazuju da su piramide energetske mašine.

Osmanagić: Energija Osmangic:Energia piramida korištena za najvažnije funkcije u životu zajednice

U Milanu je tom prilikom održana i promocija knjige dr. Osmanagića “Piramide u Bosni i širom svijeta”.

Osmanagić je govorio o arheološkom i interdisciplinarnom naučnom aspektu piramida u Visokom, energetskim fenomenima, uticaju na duhovnost i ljudsko zdravlje.

Projekt je predstavljen kao najotvoreniji arheološki projekt u svijetu, koji je, samo u posljednjih osam godina, privukao 2.900 volontera iz 62 zemlje svijeta, sa šest kontinenata.

Direktor Fondacije je istakao značajan doprinos italijanskih stručnjaka, naglasivši da je antropolog, profesor Paolo Debertolis s Univerziteta iz Trsta, tokom svojih višegodisnjih istraživanja u Visokom, dokazao postojanje elektromagnetnih i ultrazvučnih fenomena na vrhu Bosanske piramide Sunca i unutar prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne.

Osim njega, doktor Simone Zoccarato je medicinskim analizama u septembru dokazao da boravak u tunelima Ravne i izlaganje energijama piramida dovodi do procesa detoksifikacije, izbacivanja otrova iz organizma i porasta koncentracije bijelih krvnih zrnaca.

Kako je Osmanagić rekao, svrha piramida nije bila da budu grobnice za kraljeve, već je energija piramida korištena za najvažnije funkcije u životu zajednice, između ostalog, zaštitu zdravlja, unapređenje molekularne strukture vode i hrane, povećanje imuniteta, razvoj duhovnih čula te sprečavanje katastrofalnih vulkanskih erupcija i zemljotresa.

Poručio je da će istraživa nja u BiH biti uzor istraživačima piramida u svijetu u narednih 50 godina.

Dr. Osmanagić je govorio i o energiji piramida kao čistoj i besplatnoj energiji, povlačeći paralelu s radom Nikole Tesle, te o slobodnom protoku znanja i ukidanju hiljadugodišnje elitne organizacije društva, otvorenosti u nauci, balansu fizičkog i duhovnog te životu u harmoniji s prirodom, saopćeno je iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

 

Leave a Comment