Petnaestogodišnjak iz Bihaća poslao fantastičnu poruku Bosancima i Hercegovcima

Patriotizam,rodoljublje,ljubav prema domovini.Gledaš danas,odlaze,gle zaboravljaju,svoju domovinu ostavljaju.Predaju se,a to im je možda i jedina opcija.S obzirom da ovdje i nema “posla”,a po nekima ni bolje budućnosti. Ja sam od onih koji misle da ima bolje budućnosti,ali se mi moramo izboriti za nju. Moramo razbiti tu mržnju,te shvatiti da nam ona nije od koristi…

Danas u Bosni ostaju uspomene, veliki spomenici svjedoče o historiji zemlje, ponosnog naroda, različitih vjera i kultura… Mi ne smijemo, ne možemo napustiti svoju domovinu. Ne možemo sudbinu naše zemlje prepustiti lokalnim moćnicima i kriminalcima. Poznati bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić kaže: “Ja mislim da bi bilo bolje, da su političari proteklih 20 godina samo dolazili na posao i ćutali. Narod bi sam već bio u EU.”  Zapitajmo se malo o ovoj rečenici. Ima li tu istine?!

Ima li tu naše stvarnosti?! Kad ćemo shvatiti da su bezvrijedne riječi političara samo njihova igra.Igra kojom prikrivaju ono što zapravo rade. Oni se zapravo druže,razgovaraju poput pravih prijatelja,ali pred kamerama dobro igraju svoju ulogu.Njihova uloga je uzbuniti narod.Napraviti tri strane koje se konstantno svađaju. Priznajem, uspješni su u tome. Kad će Mujo,Tomislav i Ilija shvatiti da od prepucavanja nema dobra?!

Kad će shvatiti da internet može koristiti za dobre stvari?! Da li je bolje da Mujo, Tomislav i Ilija sjede u kući, skrštenih ruku,nezaposleni,ili će raditi u nekoj firmi zajedno,primati dobru platu,za pošteno odrađen posao… Nažalost. Dok narod bude slušao “onu trojicu”,neće nam biti napretka. Svako od nas je dužan poboljšati sebe,jer svako od nas je važan za društvo,ali i domovinu.

Ako se osvrnemo oko sebe,vidjet ćemo kojiko zapravo sami sebi štetimo. To moramo prekinuti,moramo početi koristiti jedni drugima. Bosna nas treba,treba i mene i tebe. Treba nas da joj pomognemo,jer ako pomognemo njoj,pomoći ćemo i sebi…

Leave a Comment