Tifa nakon tri prsta pokazao novu tetovažu, grb Srbije

Grupa Bijelo Dugme, u sastavu Alen Islamović, Goran Bregović i Mladen Vojičić Tifa nastupila je sinoć u Čikagu u Joe’s Live.

Sala je bila krcata a publika je sa oduševljenjem pevala svaku pjesmu ovog ex Yu benda.

Međutim, ono što je upalo u oči svima, osim svirke, jeste nova tetovaža Mladena Vojičića Tife.

Tifa je, naime, na desnom ramenu tetovirao grb Srbije, što nije naišlo na pretjerano odobravanje u njegovoj domovini, Bosni i Hercegovini.

Popularni sarajevski pjevač nedavno je digao medijsku prašinu kada je pozirao na fotografiji sa uzdignuta tri prsta.

Tifa je tada u razgovoru za Dnevni avaz to opravdao slijedećim riječima:

“Nedavno se digla velika halabuka oko onog mog dizanja tri prsta. Dizaću ih onoliko koliko želim! Ko me to i čime zadužio u životu i ko to meni kroji sudbinu? Moji autoriteti su već odavno ispod zemlje, moji otac i majka. A sve ostalo me ne interesuje, bez obzira na to o kojem se korpusu radilo. Svi znaju, ali ja nisam o tome želeo da javno govorim i, evo, sada ću prvi put. Ja sam u toku rata tri puta brutalno pretučen u Sarajevu. Nisam želeo da solim ni da stavljam so na rane, ali kad me već neko provocira pa da i ja kažem koju. Ali, to ne znači da je to anatemizam ili sigmatizam prema jednom korpusu. Budala je bilo i biće i posle tebe i mene. To je stvar pojedinaca pa da ne stavljamo kolektiv kao krivca nego samo pojedince. Ja sam za pojedinačne krivice, a ne za svrstavanje bilo koje konfesije u tu kategoriju”, kazao je Tifa za Avaz.

Jedna od ikona bh. rok scene proveo je cijelu agresiju u opkoljenom Sarajevu, a njegovi patriotski hitovi “Ponesi zastavu” i “Grbavica” već su sada legendarni i bezvremenski, pa se nameće logično pitanje: Zašto Tifi treba sve ovo?

Leave a Comment