Tops na policama slovenskih trgovina

Velikokladuška prehrambena industrija AC FOOD realizirala je nove značajne isporuke biskvita Tops i ostalih Agrokomercovih proizvoda na tržište Slovenije.

Bh. proizvod je ušao u trgovačke lance te zemlje Evropske unije, poput francuskog E’Leclerca, markete Jager, Fama, itd.

„Do kraja ove ili početkom iduće godine očekuje se ulazak Topsa u Mercator, Spar, Tuš, te na benzinske pumpe Petrol, i druge maloprodajne lance na slovenskom tržištu“, saopćeno je iz AC FOOD-a, prenosi agencija Patria.

“Ovo nije naš prvi ulazak na slovensko tržište, ali je početak ozbiljnijeg širenja. Kao i ranije, naš sada već regionalno poznati brand Tops, prvi otvara vrata trgovina na stranim tržištima, tako da nakon njegovog ulaska očekujemo plasman i ostalih Agrokomercovih proizvoda. Slovenci su oduševljeni Topsom, i veoma brzo su reagirali na njegov kvalitet. Uvjereni smo da je ovo tek početak još jedne uspješne priče Agrokmerca na jednom inozemnom tržištu”, izjavio je Smail Korajlić, direktor kompanije AC FOOD koja je nedavno preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova u Velikoj Kladuši.

Tops se u Velikoj Kladuši proizvodi od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brendova te vrste u regiji.

U AC FOOD-u su sredinom ove godine pokrenuti procesi inoviranja ovog branda s novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanja očekivanja ljubitelja ovog biskvita.

Nova pakovanja Topsa očekuju se na tržištu krajem ove godine.

Osim Slovenije, AC FOOD izvozi Agrokomercove proizvode još u SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Austriju.

Leave a Comment