Tuzlak Adnan Lugović Lice godine na prestižnom takmičenju u Italiji

Adnan Lugavić (17) iz Tuzle, Lice Godine Bosne i Hercegovine 2017. proglašen je licem godine svijeta na prestižnom svjetskom izboru The Look Of The Year u Italiji.

– Već petu godinu za redom osvajamo glavna priznanja na prestižnom svjetskom takmičenju novih lica “The Look of the Year” – izjavila je Jelena Ivanović, direktorica modne agencije Model Scouting Office, koja je nosilac ovog projekta, pišu Nezavisne.

Nakon Kim Kosanović (Hrvatska), Maje Danici (Srbija) i Mie Maretić (Hrvatska) Lica Godine Svijeta u kategoriji ženskog modela, potom Sare Đurić i Marije Žeželj, Lica Godine (beauty award), ovoga puta slavna statua pripala je Adnanu Lugaviću iz Tuzle, predstavniku Lica Godine Bosne i Hercegovine (modna agencija FreeStyle Models) koji je proglašen za Lice Godine svijeta 2017. u kategoriji muški model.

U žestokoj konkurenciji nalazili su se predstavnici preko 30 zemalja, a strani mediji prenose da lica sa naših prostora svaki put bivaju visoko plasirana. Zato je i poznata agentica Jelena Ivanović izdvojena i nagrađena priznanjem u kategoriji model menadžmenta.

Lice Godine tradicionalno selektuje nova lica modelinga, a agencija MSO izvodi njihove karijere u internaconalne modne prijestolnice. MSO pokriva modni menadžment u svih šest država bivše Jugoslavije tako da je konkurs Lice Godine jedinstvena prilika da nova lica budu viđena i da im se pruži šansa da uđu u orbitu internacionalnog modelinga.

Bosnu i Hercegovinu je ove godine predstavljao Adnan Lugavić (17), ovogodišnje Lice godine BIH, lice modne agencije Freestyle Models iz Tuzle.

 

Leave a Comment