Vaspitačici niža plata kazna za izujedanu bebu u Banjoj Luci

Vaspitačica Jadranka Šušnjar koja je brinula o mališanima u jasličkoj grupi u banjalučkom vrtiću “Tijana” kada je izujedana trinaestomjesečna beba vraća se na posao u ponedjeljak, a iduća tri mjeseca primaće platu umanjenu za 20 odsto.

Potvrdila je ovo juče direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka Jelena Kurtinović, javlja Glas Srpske.

– Tročlana disciplinska komisija je predložila prestanak radnog odnosa za vaspitačicu uz napomenu jednog člana komisije iz reda Sindikata, koji nije bio za otkaz, da je riječ o vaspitačici sa 35 godina staža, koja nikada ranije nije imala propusta u radu. Uzevši sve to u obzir, a po osnovu našeg pravilnika, preinačila sam kaznu i odredila da joj se tri mjeseca od plate oduzme 20 odsto – rekla je Kurtinovićeva i dodala da su roditelji na nedavno održanom sastanku pružili podršku vaspitačici.

Ona je potvrdila da su blizanci, za koje se sumnja da su povrijedili bebu, na zahtjev njihove majke premješteni u drugi vrtić.

– Naša stručna služba se bavi njima, tako da stalno vršimo nadzor i nema nikakvih problema – dodala je Kurtinovićeva i istakla da istraga o ovom slučaju još nije završena.

Otac povrijeđene djevojčice Miroslav Saradžić kaže da se njegova kćerka oporavila, ali da još ne ide u vrtić.

– Razmišljamo još šta ćemo, da li će ići u vrtić ili ne. Cijela ta istraga predugo traje i niko ne preduzima ništa da se ono što se desilo mome djetetu ne desi nikom više –rekao je Saradžić.

Incident u banjalučkom vrtiću “Tijana” dogodio se 23. avgusta, a trinaestomjesečna beba je za sat i po, koliko je toga dana provela u obdaništu, zadobila više od 30 modrica. Odgrizen joj je i dio uva. Otac djevojčice tada je rekao da sumnjaju da su je povrijedila dva dječaka uzrasta dvije godine i sedam mjeseci.

Nakon incidenta, predškolska ustanova je pokrenula internu istragu, a vaspitačica koja je brinula o djeci kada se incident dogodio suspendovana je s posla.

Policija je krajem avgusta podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv vaspitačice zbog sumnje da je propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestruke povrede, dok je Kurtinovićeva tada osumnjičena za nesavjestan rad u službi.

Leave a Comment