Vedad Ibišević potvrdio oproštaj od dresa Zmajeva

Vedad Ibišević, iskusni napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je postigao neke od najvažnijih golova, danas je zvanično najavio oproštaj od dresa Zmajeva.

– Želim da svima potvrdim ono sto sam najavio prije Estonije. Rekao sam da ako ne odemo na SP da će to biti moja posljednja utakmica. Trebalo je malo vremena da se slegnu emocije. Zato nisam želio izlaziti u javnost. Nakon deset godina mislim da je ovo najbolja odluka za mene, a u mojim godinama mislim da je to najbolja odluka i za reprezentaciju. U budućnosti ću biti najveći navijač reprezentacije – rekao je Ibiševiću u svom obraćanju novinarima danas u Sarajevu.

 

Fudbaler koji trenutno nastupa za berlinsku Hertu, čiji je i kapiten, ostat će upamćen po golu Litvaniji zahvaljujući kojem smo se plasirali na naše prvo, i do sada jedino Svjetsko prvenstvo.

 

Sudbina je htjela da upravo na tom SP-u, u duelu s Argentinom, popularni Vedator bude strijelac prvog gola za Zmajeve na Mundijalu, i to u porazu od Gaučosa na legendarnoj Marakani rezultatom.

U omiljenom dresu Ibišević je debitovao u selektorskom mandatu Fuada Muzurovića 2007. godine, u gostujućoj pobjedi nad Norveškom (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

 

Nakon 82 nastupa u omiljenom dresu, u kojem je postigao 28 golova, Ibišević je i zvanično odlučio reći zbogog fudbalskoj reprezentaciji naše zemlje. Sigurno je da će Vedino iskustvo i sjajno snalaženje u šesnaestercu u budućnosti nedostajati našem nacionalnom dresu.

 

Sretno Vedo, i za sve hvala ti!

Leave a Comment