VUČIĆEV TABLOID: Srebrenica je montirana, muslimani su ubijali muslimane, sve je to izmišljeno i POLITIČKI PROJEKAT ZAPADA!

Dobro poznati manir režima Aleksandra Vučića, da jedno lice pokazuje pred diplomatama sa Zapada, a drugo “za unutrašnju upotrebu”, nije više tajna ni za te diplomate (videlo se to po krnjem sastavu delegacija na “inauguraciji”), a svakog dana se potvrđuje kroz naslovne stranice tabloida koji su pod direktnom kontrolom ovog autokrate.

“Informer” i “Srpski telegraf”, naime, zastupaju dijametralno suprotne stavove od onih koje (u javnosti) zastupa Aleksandar Vučić. Doduše, suprotne od onih koje zastupa Vučić iz 2017. godine, ali iste one koje je zastupao Vučić iz 1995, 1999, 2004. ili 2007. godine, recimo.

Tako na naslovnoj stranici “Informera bez filtera”, poznatog i pod nazivom “Srpski Telegraf”, dan posle obeležavanja zločina u Srebrenici kao glavna najava na naslovnoj strani izlazi tekst koji otkriva “pravu istinu o Srebrenici”.

 

A u tekstu – dobro poznate relativizatorske teze o ovom masakru koji osuđuje ceo civilizovan svet. Novinarka koja je pisala tekst tako navodi da je “Srebrenica politički projekat Zapada s Bilom Klintonom na čelu, da bi Amerika imala opravdanje za vojnu intervenciju koja je usledila”.

 

Zatim se citira izjava Vojislava Šešelja, da su “muslimani dovlačili tela stara nekoliko godina”, da su “monstruozno žrtvama pridodavali pobijene Srbe”, da su “skupljali leševe svojih ljudi i prikazivali ih kao žrtve Srebrenice”, te da su “na spisak dodavali i žive ljude”.

 

Prema Šešeljevoj proceni, koju prenosi Srpski telegraf, “u Srebrenici i okolini streljano je najviše 1.200 muslimana”.

Vučićev tabloid, dakle, barata cifrom koja je skoro 7.000 manja od one koju zastupa prvi čovek Turske Redžep Tajip Erdogan, koji se, koliko juče, rukovao i grlio s Vučićem. Srpski telegraf zatim nastavlja s navodima da je “Srebrenica osmišljena u kabinetu Bila Klintona”, te da je “Alija Izetbegović priznao da mu je Klinton tražio da se inscenira da Srbi pobiju 5.000 muslimana”.

Prenose se i izjave da su muslimane u Srebrenici u stvari ubijali – muslimani.

– Bošnjaci iz Srebrenice ubijeni su od svojih sunarodnika tokom proboja ka Tuzli 1995. godine – prenose se reči Ibrana Mustafića.

Šta li Vučić kaže na sve ovo?

 

Leave a Comment