Zena od 300 kilograma rodila dijete od 20 kg

Perth |
U Perthovoj bolnici King Edward Memorial, zena od 300kg rodila je bebu od 20kg.To je rekordna težina, koja bi mogla učiniti bebu najvećom bebom rođenom ikada, zapadni australijski Herald izveštava jutros.
Ova beba gigantske velicine, iznenadila je doktore i saradnike, koji tokom poroda nisu ocekivali ovako nesto. Bili su veoma sretni nakon porodjaja, jer su na svijet donijeli bebu koja tezi 20 kilograma, a to je za jednu bebu jedna gigantska velicina. Srecom porodjaj je protekao bez mnogo komplikacija potvrdio je portparol bolnice.
Doktori su morali izvesti operaciju stomaka te maternice kako ne bi ugrozili zivot bebe i majke.

Njena porodica je nije uspjela ugurati u auto ,kako bi je odvezli u hitnu,jer je bila prevelika za auto, vec su morali pozvati hitna kola , kojim je preteska zena prebacena u bolnicu.
Doktor koji je uradio carski rez ,prvo je pomislio da zena koju je porodio, nosi blizance ili trojke. Ali kada je izvrsio porodjaj ostao je u cudu.

„I prije sam imao slucajeva sa trudnim zenama koje su imale prekomjernu tezinu, ali ovaj porodjaj je nesto posebno i ostace zauvijek upecen u mojoj glavi, dokle god sam ziv.“

„Stvarno sam prvo mislio da se tamo nalaze dvije ili tri bebe,“ komentirao je sa smijehom na licu „ali ne, bio je to samo jedan veliki , jaki decko. Zasigurno ce postati Rugby igrac kada poraste“ dodao je sav sretan…

Najveća ikada zabeležena beba na svijetu bila je južnoafrička beba koja je tezila 17,2 kilograma i rođena je 1839. godine.
Zulu je uspio prije nego je postao punoljetan narasti na 2, 28 metara .

Leave a Comment