Zločin koji je potresao region: Mladić otkrio zašto je pretukao majku do smrti

 

Mladić iz Šibenika 28-godišnji Berto pretukao je svoju majku Rosu do smrti u četvrtak ujutro u njihovom zajedničkom stanu. Na ispitivanju kod zamjenika županijske državne advokvatice otkrio je razlog svog čina.

– Pretukao sam majku i ubio je iz osvete jer me je godinama zlostavljala – kazao je 28-godišnjak kojeg terete za teško ubistvo.

Majka i sin, najprije su se verbalno, a potom i fizički sukobili.

– U cilju da je usmrti, sin je majku najprije udarao nogama i rukama po tijelu, a zatim joj udarcima u glavu nanio više teških tjelesnih povreda koje su dovele do smrtnog ishoda 60-godišnje žene – navode u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Na zahtjev zamjenika županijske državne odvjetnice, sudac istrage Županijskog suda odredio je okrivljeniku istražni zatvor, zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Za kazneno djelo koje se tereti, 28-godišnjem Berti prijeti minimalna zatvorska kazna od 10 godina.

U besvjesnom stanju u stanu, 60-godišnju Rosu zatekao je prilikom posjete njen brat te pozvao službu Hitne pomoći. U trenutku dolaska ljekarskog tima u 9.55 sati, nesretna žena bila je u teškom stanju, ali živa. No, nakon bezuspješne reanimacije njena smrt proglašena u 10,15 sati.

Na mjesto događaja, brzo je stigla i policija, te u stanu zatekla i sina Berta, koji je odmah priveden zbog sumnji da je usmrtio majku.

Leave a Comment