Apel za pomoć / Ćazim Mršo se borio u ratu, a sada mu treba krov nad glavom

Tužnih priča u Bosni i Hercegovini ima svakodnevno, ali ova o Ćazimu Mrši, čovjeku koji godinama spava na ulici, na prometnom dijelu Bščaršije svakako treba pomoć dobrih ljudi.

Sarajka Dženana Vuković je sa Dženet Vkć putem Facebooka uputila apel za pomoć Ćazimu Mrši svih dobrih ljudi, dodajući da je ” sinoć spavao na kiši, razbolio se i da ima upalu pluća”.

Ona je dodala da su vrijedni ljudi Ćazimu donijeli stvari da promijeni, da je dobio nove štake, jer su mu prošle ukrali.

“Išla sam u Starački dom u kojem je bio nekad davno, nisu mi dali njegovu zdravstvenu knjižicu, rekli su mi da nazovem socijalni rad. Treba nam pomoć da ga sklonimo sa ulice. Neko ko će pomoci bar sobicu da mu obezbijedi, ako treba platit će se.  Treba nam i vreća ratna za spavanje. Treba nam pomoć”, napisala je ova Sarajka, dodajući da svi koji žele pomoći da mogu kontaktirati Dženet ili Dženanu.

Inače, Ćazim je lakše povrijeđen u požaru prije 10 godina u devastiranoj kući u kojoj su boravili beskućnici u starom dijelu Sarajeva.

Rat je proveo u vojsci, a sada ima primanje od samo 100 KM.

Leave a Comment