Batko: “Dok je tetka Zilha živa, niko u Sarajevu neće umrijeti od gladi..

 

 

U Bosni i Hercegovini ima jedan grad koji se zove Sarajevo. Jutros u emisiji Udri muški, draga gošća, tetka Zilha. Svi koji žive u Sarajevu čuli su za nju i njena dobra djela.

“Nisam jednom gostovao u raznim televizijskim i radijskim emisijama gdje kažu da sva lova ode u Sarajevo, da se milioni i milijarde slijevaju u ovaj grad,” kaže dr. Čehajić i dodaje, “da na ovom dunjaluku, ne postoji važnija stvar nego nahraniti gladnoga..

“U tom gradu, u starom dijelu grada postoji, radi i živi tetka Zilha. U tom gradu gdje političari dolaze po raznorazne naknade, odvojeni život, po svoj crno bijeli hljeb, postoji priča o gladnim ljudima koji čekaju da prežive. U tom gradu, gdje milijardu i tri stotine miliona godišnje ide samo političarima… U tom gradu, u ulici Halači broj 6, tetka Zilha je prvi obrok u Narodnoj kuhinji napravila u ratu prije 26 godina… Tetka Zilha, dobrodošla u emisiju Udri muški”, riječi su dobrodošlice upućene tetki Zilhi.

“Nema šanse da u gradu Sarajevu neko umre od gladi dok postoji Narodna kuhinja u kojoj kuha tetka Zilha”, kazala je tetka Zilha, koju Sarajlije i ekipa Udri muški zove majkom grada Sarajeva…

Gledajte gostovanje tetke Zilhe u emisiji Udri muški LIVE.

 

 

 

Leave a Comment