Braća Rusi zabili nož u leđa Srbiji: Zvanični Beograd zaprepašten tvrdi ‘u politici nema braće, samo interes’

Prava bitka se vodi u Dubaiju gdje država Kosovo pokušava na sve načine da bude primljena u Interpol!

 

 

Ovih dana razni skandali prate zasjedanje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, pa je tako član delegacije Prištine napao predstavnika Srbije.

Ipak, posebno zanimljiva stvar koja je svima promakla je vjerovali ili ne izdaja Rusije. Naime predstavnici iz Moskve glasali su za usvajanje Dnevnog reda sednice u kom je uvršteno i pitanje prijema Kosova u tu organizaciju.

Rusija, naime nije željela da bude protiv ovog dnevnog reda, niti je izabrala opciju da ne bude prisutna, već je glasala za usvajanje ove odluke. Na taj način dodatno je ugrozila interese Srbije i podgrijala nade Kosovu da bi moglo biti primljeno u Interpol.

“Braća Rusi su glasali za Dnevni red sednice Interpola u kojem je uvršteno pitanje prijema Kosova u ovu organizaciju. Iako i je samo stavljanje tog pitanja na dnevni red kršenje Statuta. Dakle, da se podsjetimo, u spoljnoj politici nema ljubavi, samo interes. Ovo je još jedan dokaz”, napisao je na svom Tviteru Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbjednost, a zatim dodao:

“Nema braće u politici. Samo interes. Što prije to shvatimo lakše će nam biti”.

Kada je riječ o glasanju u Interpolu i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, nažalost ne samo od strane zemalja koje su priznale takozvanu nezavisnost Kosova, već i od Generalnog sekretarijata ove policijske organizacije.

Leave a Comment