DF: HDZ-ovima Rusija i Dodik ostaju jedini saveznici

SARAJEVO, (Patria) – Današnji bojkot tematske sjednice Parlamenta Federacije od strane HDZ-a i HDZ-a 1990 nije nikakav odgovor na navodno preglasavanje kako to tvrde iz ove dvije političke organizacije, smatraju u DF-u.

Iz DF-a poručuju da je riječ o inaćenju ovih politika porazu kojeg su doživjele na međunarodnom planu, a posebno u Evropskoj uniji.

  • Očigledno je da se u HDZ-u i HDZ-u 1990 ne mogu pomiriti sa očitim porazom njihovih koncepcija koje su odbačene od strane evropskih institucija, od strane Evropskog suda za ljudska prava, Evropskog vijeća i Evropske komisije.

Umjesto sa pogledaju istini u oči i uvide da su njihovi zahtjevi za uvođenjem nejednake vrijednosti glasa putem rasističkih izmjena izbornog zakona beznadežno propali, HNS čija djelatnost skupa sa blokadama koje najavljuju, neodoljivo podsjeća na politiku Radovana Karadžića, ulazi u sukob sa međunarodnim principima i standardima.

HDZ i HDZ 1990 su potpuno izgubili osjećaj za realnost. Uvjereni da je mogućnost blokada u Bosni i Hercegovini jednako isto tako moguća i na međunarodnom planu, oni ulaze u sukob iz kojeg će svakako izvući deblji kraj.

Današnjim svojim ponašanjem ne samo da su pokušali poniziti državu Bosnu i Hercegovinu nego su pokušali da ponize i evropske zvaničnike koji nastoje da pomognu Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

Oni koji se predstavljaju za nositelje evropskih vrijednosti danas su se definitivno prokazali kao nositelji jedne odmetničke i hajdučke politike koja svoje djelovanje namjerava nastaviti vaninstitucionalnim sredstvima, pa možda i nasiljem ukoliko im Republika Hrvatska u tome pruži podršku.

HDZ i HDZ 1990 danas su izvršili tako očigledan atak na evropski i NATO put Bosne i Hercegovine, da je postalo sasvim jasno to da im, a tu prvenstveno mislimo na HDZ, Milorad Dodik i Rusija ostaju jedini saveznik, a građani ove države dobro znaju čemu vodi to savezništvo – poručili su iz DF-a.

Leave a Comment