Djevojčicu sa srebrnim očima su svi ostavili po rođenju: Živjela je u bolovima, niko nije htio da je usvoji a onda se dogodilo čudo! (VIDEO)

Djevojčica sa srebrnim očima koja od rođenja ima zdravstvene nedostatke konačno je dobila srećan kraj!

djevojcica-oci

 

Naime, mala Primrouz rođena je sa kongenitalnim glaukomom zbog čega i ima “srebrne oči”. Ona je slijepa a pored toga joj je i sluh oštećen. Na samom rođenju majka ju je ostavila, a ljekari nisu vodili mnogo brige o njoj. Živjela je u strašnim bolovima puna 23 mjeseca.

Mjesecima je bila u sirotištu, nije mogla da drži glavu uspravno, borila se a nije bilo nikakve nade da će biti usvojena.

Međutim, njena sreća stigla je sa potpuno drugog kraja svijeta. U saveznoj američkoj državi Džordžiji, jedna porodica je čekala na nju!

Erin i Kris su za ovu djevojčicu saznali putem društvenih mreža a iako su imali svoje dvoje djece i nisu planirali proširenje porodice, ipak su odlučili da je usvoje.

 

Erin kaže da je godinama unazad imala čudan osjećaj, i znala je da će ovaj mali borac doći kod njih.

“Usvojili smo je u januaru 2016. godine, ali ja sam dvije godine unazad prije toga plakala jer sam nekako osjećala da je ona negdje u kolijevci i da čeka na nas. Kada sam vidjela njenu sliku na Fejsbuku, znala sam da je to ona. Ne umijem da objasnim kako, ali znala sam da sam zbog nje plakala i znam da je sada tamo gdje treba da bude, kod svoje prave kuće”, kaže Erin.

Kad bi joj postavili pitanje zašto je uopšte usvajala bolesno dijete, odgovarala je: “A zašto ne bismo?”

“Kada ljudima kažemo da je slijepa, obično kažu “Žao mi je”. Nema zbog čega da vam bude žao. Nema ničeg strašnog niti pogrešnog u sljepilu”, kaže Kris.

Djevojčica još uvijek ne govori niti hoda, pa komuniciraju sa njom dodirima.

Svakog dana bore se zajedno s njom. Ali, naučila je da se smije. I naučila je šta znači imati porodicu.

 

Leave a Comment