Djevojke iz BiH u lancu elitne prostitucije u Hrvatskoj?

 

Poznatom treneru borilačkih vještina i navodno jednom od vodećih svodnika na Balkanu, 63-godišnjem Slobodanu Dubajiću Dabiju u petak je na Opštinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje zbog organizovanja elitne prostitucije na zadarskom području.

Kako piše “Slobodna Dalmacija”, radi se o djelu od prije 9 godina kada su on i jedan 52-godišnjak uhapšeni zbog sumnje u organizovanje prostitucije na jahti u Biogradu.

Na tu jahtu, koja je plovila od Rijeke do Splita, 63-godišnjak je doveo djevojke za Italijane koji su za druženje izdvojili 4,000 evra.

U prostituciju su bile uključene dvije državljanke Republike Srbije M. F., (37) i K.Š., (26), državljanka BiH A.M., (30), te državljanka RH J.L., (36).

Zbog zaštite njihovog porodičnog života, javnost je isključena sa suđenja pa će iskazi žena na sudu ostati tajna. Kada je uhapšen kod Dubajića je navodno pronađena i “crna knjiga” s upisanim podacima o uslugama, klijentima i cijenama.

Dubajić je u zadarskom zatvoru bio od 9. jula do 18. septembra 2007. godine, a dvije godine nakon izlaska uhapšen je zbog sumnje da je po hotelima u Zagrebu tokom 2008. i 2009. godine bogatim klijentima podvodio četiri hrvatske državljanke, dvije državljanke BiH, te srbijansku državljanku.

Za pronalazak klijenata Dubajić je koristio i poznanstva, prijateljske i poslovne veze, ali i preporuke osoba koje su bile s djevojkama. Klijenti su mu, između ostalog, bili i poznati sportisti i biznismeni koji su za noć s prostitutkama izdvajali i po 600 evra.

On je uhapšen još jednom 2016. godine zbog sumnji u organizovanje prostitucije u Središću. Tri djevojke iz Srbije nudile su seksualne usluge imućnijoj klijenteli, a cijena je bila i do 4.000 evra, piše portal.

U samo jednoj godini Dubajić je, pokazalo je praćenje njegovih računa, od prostitucije zaradio više od milion kuna, oko 250.000 maraka, piše “Slobodna Dalmacija”.

Leave a Comment