DRAMA U TUZLI: Pala vlada Tuzlanskog kantona! SDA doživjela historijski poraz. Smijenjen premijer SDA Bego Gutić!

 

Kriminalno krilo SDA na čelu sa smijenjenim predsjednikom KO SDA TK Mirsadom Kukićem uz pomoć SBB-a smijenila je vladu SDA na čelu sa premijerom i također kriminalcem Begom Gutićem. Ovo je neviđeni presedan u historiji da jedna stranka sama sebe sruši i kompletnu vladu.

Iako su i Kukić i Gutić okorjeli kriminalci i manipulatori Kukić se ipak pokazao kao gospodar na teritoriji TK.

Sada je najvjerovatniji ishod da će vlast preuzeti SBB ili SDP i pristupiti formiranju nove vlade. Ovo je definitivan kraj SDA Stranke u Tuzlanskom kantonu koji će ih puno koštati na izborima ove godine. Svi članovi koji su glasali za smjenu premijera Gutića izbačeni su iz stranke SDA jer su podržali privatne ciljeve Mirsada Kukića. Ova naredba je došla iz centrale SDA u Sarajevu.

Bez podrške Kukića i glasova iz Banovića mnogi prognoziraju da će SDA doživjeti katastrofalan poraz na predstojećim izborima. Navest ćemo da je upravo smijenjeni premijer Bego Gutić i sam srušio vladu DF-a i ponovo došao na mjesto premijera samo da bi izbjegao istragu o kriminalu koja se protiv njega vodila.

Istragu je tada poveo ministar MUP-a TK ispred DF-a Alen Gadžo. Od strane građana TK Gadžo je proglašen i za najboljeg ministra MUP-a TK – ikada pa je i smijenjen upravo od strane SDA da bi se prikrio kriminal Gutića i Kukića.

Leave a Comment