GLOBALNO RAZOTKRIVA VELIKU PLJAČKU: Imamović Nedžad mjesecima krao donacije za “UG BOSANSKI NARODNI SABOR”! Nestalo desetine hiljada KM!

 

 

Postoji  stara poslovica a glasi ovako; „Budala i papre nikada neće nestati“ Tako neće nestati i prevaranata koji svakodnevno obmanjuju javnost nanoseći nesagledive posljedice po civilno društvo!  „BOSANSKI NARODNI SABOR“ kao udruženje građana, je samo jedna u nizu negativnih priča koja je zahvaljujući razumnim ljudima, doživjela fijasko, ali u pozitivnom smislu, samo iz razloga što su otkrivene osobe koje su željele od svega  dati doprinos svom vlastitom đepu.Protagonista ove priće je nesvršeni veterinar iz Fojnice Imamović Nedžad, čovjek sa 5 lica, vječiti predsjednik a sada i manipulator finansijskim sredstvima raznih donatora, o tome nešto kasnije.

Uvod u dešavanje te izradu psihološkog profila Imamović Nedžada iz Fojnice ili iz Sarajeva, niko više i ne zna gdje jer ima lažna mjesta pebivališta „i tamo i ovamo“, treba tražiti unazad 20 tak godina kada je pokušao da obmani poreski sistem, gdje je utvrđeno da je Imamović sa svojom trgovinom na malo, ostao dužnik na desetine hiljada KM a o ostalim dobavljačima da i ne govorimo.Postavlja se veliko pitanje da li je Imamović zaista prodavao; brašno, ulje…. ili?Kada mu na ime dugova  porezna Uprava zaplijenila  robu, počinje da se bavi preprodajom stoke, velikog i sitnog zuba, ali bezuspješno.

Propalica i sitni prevarant Imamović se tako zavlači u kuću svoje rođene majke osluškujući i priželjkujući da mu neko neko „ne pokuca na vrata“. Žaleći za pozicijom direktora veterinarske stanice u Fojnici kreće konačni  sunovrat „akademika i doktora“ kako sebe voli nazivati.Konstantnim alkoholiziranjem dovodi sebe u nezavidan položaj,tako da gubi i  ugledi u svom gradu, jer takvim osobama ne treba mnogo da naprave „belaj“ pa ako se to radilo i o sitnici.

On nikoga ne voli, njega svi mrze, njemu su svi neprijatelji a on dodaje i pojačava dozu iz dana u dan.Napomene radi, nisu to skupa pića nego  u narodu zvane „rakije brlje“, od kojih se po saznanjima, mozak brzo zapali a i ne treba mnogo da se potroši ne  više od 10 –tak KM za „ugodan duhovni  osjećaj“.Sredstva naravno uzima od rođene mame koja živi od penzije te od sestre koja živi u USA.

Pojavom prvih kladionica počinju njegovi snovi o lakoj zaradi pa tako ovaj egzibicionista počinje sa još jednim porokom  koji još više i totalno ugrožava njegov itekako mali budžet.Majka ga u tom svemu istjerava iz kuće, govoreći mu da ide tražiti posao.Srozan nedostatkom finansijskih sredstava, obilazi obližnje objekte očekujući da ga neko počasti ali i tada je bio jako domišljat a evo kako; Neobrijan, nepodšišan,zalojene i prljave odjeće, prilazi gostima za stolove tražeći cigaretu a ako mu se da cigareta tada postaje i bezobrazan pa traži da mu se plati i najjeftinija rakija-brlja.

Žaleći ga, gosti ga časte  brljom a slavni veterinar nastavlja sa  obilaskom još 10 tak objekata po opisanom scenariju, dopunjava svoju dnevnu dozu u krvi, te radostan odlazi u voj brlog.Tako živi iz dana u dan, punih 15 godina, dok nije dobio lap top i počeo da čita i  analizira pojedine portale od kojih dobija spoznaju o jednoj  novoj formi društvenih događanja ..Tako se svađa i prepire sa drugim neistomišljenicima na društvenim mrežama.Upravo tada i osmišlja i zagovara pokret koji će on samostalno voditi i upravljati , kao i manipulsati javnost.

  Tada je   narcisoidni i slavni pobornik, zagovarač svega bosanskog osnovao udruženje  nazivajući ga „Bosanskim narodni  Sabor“..Od samog osnivanja  „BNS-a“, radu udruženja se priključilo mnogo simpatizera koji su željeli da nadoknade trku sa vremenom , da se ograde od ideja političkih stranaka koje civilno društvo iz godine u godinu vode u sunovrat.Velika skupina tih simpatizera i članova  je podržavala udruženje ali samo dva mjeseca nakon toga članovi su uočili brojne kontraverze u aktivnostima Imamovića.

Primjetili su da skoro sve materijale kopira sa drugih portala, ispravljajući ih, pastira ih na FB grupu.Ponovo počinje sa blačenjem svega što je državno, ustavno, pravno itd , vjerovatno nezadovoljan svojim statusom a povezujući oduzimanje imovine od strane poreske Uprave radi neispunjavanja uplate poreza i doprinosa za svoj maloprodajni objekat u Fojnici.

Međutim, dotični Imamović, več od samog početka starta  sa uporednim aktivnostima odnosno sa  preustrojem članova i simpatizera udruženja, stavljajući ih pod svoju dirigentsku palicu i dijeleći ih na  na dobre i loše, podobne i nepodobne,  kako bi sebe ogradio od svih eventualnih situacija, koje bi mogle poljuljati njegovu postojanost  na čelu udruženja.

 Tako Imamović vješto manipuliše sa donatorima, kojima se velikodušno zahvaljuje umilnim rijećima na društvenim mrežama, a da bi te iste donatore nakon njihovog zahtjeva o utrošku donacija, igrnorisao , prijetio pa na kraju i  blokirao na društvenim mrežama.

Grupa čestitih ljudi koji su se usprotivili ovakvom načinu rada i aktivnosti izvjesnog predsjednika udruženja, je tako   razotkrila namjere  predsjednika udruženja koje su se krile iza ove „probosanske zdrave ideje“.

 Sredstva za sanaciju i početak  funkcionisanje udruženja sa kompletnom poslovnom opremom su stigla, čak je realizovana ideja asfaltiranja ulaznog prostora ispred sjedišta  u Fojnici u ulici Bosanska BB, nabavljena kancelarijska oprema…

Mnogo toga je urađeno ali postoji jedna zaškoljica u ovome svemu. Postavlja se pitanje; zašto predsjednik Imamović traži od donatora da  mu se sredstva uplačuju na  privatni račun njegove mame Imamović Bedrije, zašto zahtjeva da se sredstva uplačuju preko Western Union-a na njegovo lično ime,…? Koji su razlozi to neka čitaoci sami prosude.

Također , postoji jasan nesklad između  prihodovne i rashodovne strane donacija  koje predsjednik ne želi ni komentarisati niti  dati izvještaj. Napad panike je uslijedio kada je navedena grupa članova BNS zatražila kompletan uvid u finansijske dokumente što je „ovaj“ naravno odbio, pravdajući se da je sve urađeno kako treba. Međutim, da li je to sve kako bi trebalo da bude; NE, naravno da nije, jer skoro 5 dana traje živa utrka u razotrkrivanju te, sada po nama „nestvarne ideje Bosanstva“ sa narcisoidnim vođom Imamović Nedžadom.

Traži Imamović  „dlaku u jajetu“ članovima BNS-a,kako bi ih diskreditirao, ljagao, pljuvao ogovarao, samo da bi ti isti prestali da mu se obračaju  i da mu se suprotstavljaju na njegove laži i insinuacije.Pitali  su  članovi udruženja kao i donatori, do kada će moći da se ovako ponaša, čak i u šali stavljaju x ili x2 na sebe jer znaju da će razotkriti sve mahinacije i laži koje plasira Imamović po društvenim mrežama.A pošto on voli da kocka , rado će prihvatiti ovaj izazov.

Časni članovi poručuju ;Istina mora izići na vidjelo , ma kakva ona bila i na bilo kakav način a doći će jer su istražne institucije već dobile određene materijale koji će poslužiti u daljem razotkrivanju ovog finansijskog i neljudskog zločina.

U donjem prilogu se vidi obračanje članova Upravnog  Odbora „BNS“ sa izjavama koje se moraju  predoćiti javnosti, jer ne bi željeli da neko „nasjedne“ na lijepe rijeći izvjesnog predsjednika Nedžada Imamovića.

Shodno tome, članovi su se ogradili od predsjednika i „utraka na bezbroj“ kilometara se nastavlja. O narednim aktivnostima, javnost će blagovremeno biti informisana!

Upravni odbor donosi zvaničnu obavjest.

Pozdravljamo sve simpatizere UG BNS i sve njene buduće članove i ovim putem ih obavještavamo….

Pošto je došlo do zastoja u funkcionisanju UG BNS, samovoljnih poteza od strane Predsjednika udruženja, ne transparentnosti u samom redu udruženja, ne transparentnog i ne namjenskog trošenja doniranih sredstava udruženja, zabrane uvida u poslovanje sa istim, vulgarnog i nedoličnog ophođenja i ponašanja samog Predsjednika udruženja prema najbližim suradnicima što u ni u kom slučaju ne prilići civilizovanom čovjeku a pogotovo funkciji koju obnaša.

Mi članovi Upravnog odbora novi i stari članovi , ovim putem se ograđujemo od gore navedenih stvari. Naša čast i poštenje nam to ne dozvoljavaju da budemo navodni saučesnici u takvom radu i djelovanju.
Upravni odbor čvrsto ostaje na prvobitnim idejama i ciljevima UG BNS, za bosanstvo i normalnu državu Bosnu i Hercegovinu i njenih građana. Ne odstupamo ni pod koju cijenu od tih ideja ali u nju ulazimo časno i pošteno ko što smo i od samog početka to i radili.

SIPA bi trebala reagirati i pokrenuti istragu protiv Imamovića za desetine hiljada maraka otuđenih donatorskih sredstava!

U nastavku pogledajte Facebook prepiske Imamovića sa drugim članovima udruženja te njegove prijetnje upućene određenim članovima ovog udruženja:

Leave a Comment