HEROJSKI POTEZ Medicinska sestra iz Novog Sada NA ULICI SPASLA DVA ŽIVOTA

 

 

Barbara Negrojević Kolar, medicinska sestra, uspela je u poslednjih nekoliko nedelja da napravi dva podviga vredna divljenja – van dužnosti na ulici u Novom Sadu spasla je dva ljudska života.

Barbara kaže da se samo zatekla u pravo vreme na pravom mestu, te da je više od priče o ljudskom altruizmu brine činjenica kako ljudi iz dobre namere, ali sa malo znanja potpuno pogrešno reaguju u nesrećnim situacijama.

Prvi slučaj se desio pre nekoliko nedelja, kada je Barbara svoje dete vodila na trening, te se zatekla na mestu saobraćajne nesreće, kada je jedan kombi udario devojčicu.

– Svi su se uspaničili, dete je imalo teže povrede i trebalo ga je zbrinuti i smiriti dok ne dođe Hitna pomoć, što sam prvo uradila. No, trebalo je smiriti i ostale učesnike nesreće, prvo da se pribere majka devojčice, ali i žena suvozač u kombiju koja ima kardioloških problema, a s mužem koji je vozio kombi na sličan način je izgubila svoje dete i bilo im je teško – kaže Negrojević Kolar.

Sestra Barbara Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Sestra Barbara

Hitna pomoć je, srećom, stigla za oko 15 minuta, a veštinom ove medicinske sestre izbegnuta je veća tragedija.

Ono što ju je ipak tada najviše zabrinulo jesu saveti prolaznika koji su hteli da devojčici u tom stanju, ispostavilo se posle i sa potresom mozga, daju da jede i pije, što bi bilo pogubno.

Leave a Comment