KREŠIMIR ZUBAK DEMASKIRAO ČOVIĆA: „Hrvatska počinje shvaćati da je HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona diskriminirajući za Hrvate“!

Osnivač Hrvatske stranke BIH Krešimir Zubak u intervjuu za Vijesti.ba govorio je o zvaničnoj politici Hrvatske prema BIH i bh. Hrvatima, prijedlozima koji dolaze iz HDZ-a BIH, partnerstvu Milorada Dodika i Dragana Čovića, novoj strategiji EU, putu BIH ka NATO-u i ulozi Rusije u regiji

 

“Nisam siguran da je HDZ BiH konkretnije i detaljnije upoznao hrvatske vlasti o svojim prijedlozima izmjene izbornog zakonodavstva. Mislim, čak, kako mnogi u politici RH i ne poznaju dovoljno kompleksnost našeg ustavnopravnog  sustava i svu kompliciranost političkih odnosa koji iz njega proistječu.

 

Hrvatska stranka BiH – uočavajući  istupe nekih političara i dužnosnika RH i jednostrano informiraje tamošnje javnosti-pismom se obratila predsjednici RH, predsjedniku Vlade i Saboru RH, sa jasnom porukom kako stajališta HDZ BiH nisu i stajališta svih političkih stranaka sa hrvatskim predznakom koje djeluju u BiH.

 

 

Kao primjer predočili smo im da se u političkom životu u RH relevantnim političkim strankama smatraju stranke koje podupire 3% tamošnjeg glasačkog tijela-koje čak sudjeluju u vlasti-dok političke stranke u BiH koje se obraćaju glasačima hrvatske nacionalnosti u BiH i imaju podršku 5%-10%, pa i više, od glasačkog tijela a imaju drugačija politička stajališta od HDZ BiH, uopće ne mogu predočiti svoja politička gledišta javnosti RH.

 

Osobno mislim kako je podrška hrvatskih vlasti izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH načelnog karaktera. Neki istupi u posljednje vrijeme upućuju na zaključak kako su do nekih političara u RH doprla mišljenja onih iz BiH koji su protiv unutarhrvatske diskriminacije koja je sadržana u prijedlozima HDZ BiH”, kazao je Zubak za Vijesti.

 

Leave a Comment