Mostarki eksplodirao mobitel: “Ako imate ovaj telefon obratite pažnju”

 

“Imate mobitel Samsung S5, obratite pažnju da ga ne držite u svojoj blizini dok je priključen na punjač jer može eksplodirati. Mobitel je upravo eksplodirao, čuvajte djecu i sebe, naravno, jer se to ipak može dogoditi”, objavila je jučer jedna Mostarka u grupi “Mostarske mame” na Facebooku uz fotografiju rastavljenoga i potpuno uništenoga mobitela, piše Večernji list BiH.

Ističe kako je fotografiju objavila kao upozorenje svima koji prilikom punjenja mobitel drže u svojoj blizini. Na sreću, u ovom slučaju nije bilo ozljeđenih.

Podsjetimo, eksplozije mobitela u posljednje vrijeme sve su češće. O slučaju Ljubice Marić iz Zagreba pisali su svi mediji. Ležala je u krevetu. Njezin mobitel na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao nakon što je tijekom noći bio na punjenju.

– Sva sreća pa su djeca spavala i niko nije brzo došao do telefona – rekla je Ljubica Marić. Eksplodirao je iPhone 4S. Mobitel je bio uključen i priključen na punjač.

Baterija se punila tokom noći. Malo prije jutra Ljubici je zazvonio telefon, no svi su spavali, sporo je reagirala i pustila ga neka zvoni. Ustala je i krenula prema telefonu. Tad je drugi put zazvonio i jednostavno eksplodirao.

Na mobitelu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopće nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe. Muž i ona su se skamenili. Mobitel je, uprkos eksploziji, i dalje radio.

Strujna utičnica nije pregorjela, punjač je bio neoštećen.

Leave a Comment