Nestao srbijanski novinar Stefan Cvetković koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

BELA CRKVA, (Patria) –  Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, potvrdilo je Beti nekoliko izvora iz tog mjesta.

Pronađen je njegov automobil, kojem je motor radio. Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni, prenosi agencija Patria.

Izvor Bete je rekao da je policija obaviještena o nestanku novinara i da je u toku intenzivna potraga za njim.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prijete različiti političko-tajkunski moćnici.

On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića.

“Nisu imali drugi način da dođu do mene, pošto su primijetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu”, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

On je u februaru mjesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom “Koliko košta likvidacija na sjeveru Kosova”, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umiješane u likvidaciju Olivera Ivanovića i iznio tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 eura.

Cvetković je prošle godine bio nepravosnažno osuđen na više od dvije godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke.

MUP: Pronađen automobil Stefana Cvetkovića, raspisana potraga

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopćilo je danas da je policija u Beloj Crkvi noćas pronašla parkirani automobil za koji je utvrđeno da ga koristi novinar Stefan Cvetković i da je raspisana potraga za njim.

“Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke polo na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svjetla. Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, nakon čega ja utvrđeno da je riječ o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca”, navedeno je u saopćenju.

O ovom događaju, kako se dodaje, odmah je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga.

 

Leave a Comment