NOVI TRAVNIK ZAVIJEN U CRNO: OPĆINA PROGLASILA DAN ŽALOSTI, GRAĐANI NAJAVILI MIRNO OKUPLJANJE

Nakon stravične nesreće koja se sinoć dogodila u Novom Travniku, u kojoj su život izgubile majka (30) i njena devetogodišnja kćerka, a trojica dječaka u dobi između četiri i 12 godina su zadobili teške povrede, danas je u Općini Novi Travnik održan hitan sastanak.

Donesena je odluka da se subota (danas) proglasi Danom žalosti, kao i dan ukopa žrtava, javili su lokalni portali.

Tačan datum ukopa tragično stradalih majke i kćerke bit će poznati naknadno, nakon obdukcije koja je, kako nam je potvrdio Dragan Popović, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, u toku.

Podsjećamo, nakon nesreće uhapšen je 34-godišnji Nermin Rustempašić, kojeg je policija doslovno morala braniti od bijesnih građana, koji su se zadesili na mjestu nesreće. Na teret mu se stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je rezultiralo smrću dvije osobe i teškim povređivanjem još tri osobe.

PIJANI VOZAČ KOJI JE DIVLJAČKI USMRTIO MAJKU I KĆERKU HAJRIĆ I POVRIJEDIO JOŠ TROJE DJECE IMAO VIŠE OD TRI PROMILA ALKOHOLA U KRVI

On je, vidno pijan, ispred lokalne džamije, s ceste skrenuo na trotor, gdje je doslovno pokupio majku sa djecom i dvojicu sinova lokalnog imama koji su se vraćali sa treninga.

Nesretna žena podlegla je na mjestu, dok je djevojčica bitku za život izgubila na putu ka bolnici. Dječaci, od kojih je jedan sin stradale žene, zadobili su teške povrede opasne po život. Dvojica dječaka prevzena su na liječenje u sarajevski Klinički centar, dok jejedan zadržan u travničkoj Kantonalnoj bolnici.

POZNAT IDENTITET: NERMIN RUSTEMPAŠIĆ JE VEČERAS DIVLJAČKI PREGAZIO MAJKU I ČETVERO DJECE

Novotravničani su putem društvenih mreža najavili mirno okupljanje ispred zgrade Općine Novi Travnik, sa početkom u 13 sati.

Također, Božićni sajam i koncert Krunoslava Kiće Slabinca koji su bili zakazani za danas otkazani su,  saopćili su organizatori ovih događaja “Udruženje žena Kraljica Katarina Kosača”.

(Hayat / Foto: Crna hronika)

 

Leave a Comment