Otac Selmira Mašetovića uhapšenog u Turskoj: Želim da mi se sin vrati živ i zdrav

 

Husein Mašetović, otac Selmira Mašetovića, bh. studenta rodom iz Gradačca, koji je 22. maja uhapšen u Turskoj, u gradu Uštaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena (Fetallah) i organizacije FETO, je duboko potresen i razočaran.

Husein Mašetović je za Radiosarajevo.ba rekao: “Čekamo da nam se javi taj advokat danas u turskom gradu Ušaku, još uvijek ne znamo jesu li stupili u kontak sa Selmirom. Ne znamo hoće li uzeti taj slučaj. Znači čekam informacije da li je vidio taj spis, šta piše u tom spisu, što mi je dijete zatvoreno, šta mu se stavlja na teret.“

Na pitanje da li je uspio stupiti u kontakt s nekim sa viših 
instanci, Mašetović kaže: „Bilo je nekih poziva, ali ne onih konkretnih.
 Ne od onih organa koji bi trebali da se bave tim problemom... 
Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo pravde... Niko me od njih 
nije kontaktirao. Meni je bitno da znam kako mi je dijete, kako se 
osjeća.“

Mašetović želi da na vidjelo izađe prava istina jer ovo iščekivanje i neznanje roditeljsko srce ne može podnijeti. Navodi da se posljednji put čuo sa Selmirom 21. maja, a uhapšen je 22., te da otada zapravo žive u neznanju šta se dešava sa njihovim Selmirom.

“Hoću da vam kažem da je to bio tako jedan poslušan i fin dječak da su meni dopustili da noćim kod njega u studentskom domu kada sam mu došao 12. maja na završnu svečanost na njegovom fakultetu“, navodi Mašetović.

Donio sam mu tom prilikom Cvijet Srebrenice da predstavlja Bosnu i Hercegovinu, dao mi jedan naš imam da mu ponesem, a šta sad Bosna radi za njega? Niko se nije udostojio ni da me kontaktira. Neki daju kontradiktorne izjave, nekakve gluposti, pokreti, to nema veze s pameću. Moj Selmir je sasvim regularno otišao na školovanje u Tursku i sigurno nema nikakve veze s nekakvim pokretima. Tamo je pet godina, još tri ispita do diplome. On je, ljudi, nedužan”, rekao je Mašetović.

“Znači, u iščekivanju sam tog poziva iz Turske, nadam se da ću danas napokon saznati nešto više“, rekao je ovaj očajni otac koji želi da čuje što prije je li mu dijete živo i zdravo.

Podsjećamo, novinarka Sanela Prašović, potaknuta sudbinom koju više od dvije sedmice proživljava Selmir Mašetović, 22-godišnji student koji je uhapšen u Turskoj, na svom Facebook profilu objavila je dirljiv status koji je imao mnogo pozitivnih reakcija.

 

Leave a Comment