Pandurević poručuje premijerki Cvijanović: ”Pobijedićeš samo na lovačkoj lažijadi”!

 

Privremena Parlamentarna istražna komisija sutra bi nakon 10 mjeseci rada trebalo da objavi zaključke kakav je spoljnopolitički status BiH. Sudeći prema stavovima parlamentaraca, jedinstvenog zaključka neće biti, a Komisija će nekima poslužiti za pokušaj obračunavanja sa ministrom inostranih poslova Igorom Crnatkom i Savezom za promjene.

Ideja o formiranju Istražne komisije potekla je od Marija Karamatića, delegata Hrvatske seljačke stranke u Vijeću naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji očigledno ima neki lični problem sa ministrom Crnatkom.

“U mandatu ovog ministra mi smo službeno postali najbijednija zemlja u Evropi”, tvrdi Karamatić i prigovara ministru Crnatku što je u Ministarstvo zapošljavao kadrove PDP-a.

“Nadam se da će do kraja mandata Crnadak početi da radi svoj posao i da će prestati da putuje po svijetu”, poručuje Karamatić.

Prema Karamatićevim riječima, Crnadak bi posao ministra inostranih poslova vjerovatno trebalo da obavlja na relaciji Laktaši-Široki Brijeg, a konkursnu proceduru u Ministarstvu bi valjda trebalo prepustiti Htvatskom narodnom saboru.

Više nego očigledno je da je u ovom slučaju u pitanju združeni napad HNS-a i SNSD-a na ministra Crnatka i Savez za promjene.

“Ministar Crnadak ne radi za dobrobit Republike Srpske”, tvrdi šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac, ali za razliku od Karamatića ne pominje kadrove PDP-a u Ministarstvu već smatra da je DKP mreža BiH puna, kako kaže, kadrova muslimanskih obavještajnih službi.

U odbranu ministra Crnatka stao je SDS. Tvrde da je odličan ministar koji je uradio puno na promiciji Republike Srpske.

Što se tiče navodnog nepotizma za koji ga proziva premijerka Srpske Željka Cvijanović, poručuju da ona i SNSD o tome nemaju moralno pravo da pričaju.

“Gospođa Cvijanović je očigledno frustrirana, jer nije uspjela da bude član Predsjedništva BiH, ali ni ministar inostranih poslova, pa se sada bavi jeftinim seoskim tračevima i lažima”, tvrdi šef Kluba poslanika SDS-a Aleksandra Pandurević i dodaje:

“Čula sam da ovih dana lovci organizuju lažijadu, pa joj sugerišem neka se prijavi na takmičenje. Uvjerena sam da će pobijediti.”

Pandurevićeva je prokomentarisala i najavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodioka o formiranju patriotskog bloka u Republici Srpskoj.

“Sačuvaj me bože patriotizma Nenada Stevandića i Milorada Dodika”, kaže Pandurevićeva i citira čuvenog pisca Ivu Andrića koji je izjavio da je patriotizam posljednje uporište hulja.

“Patriotizam bi trebalo da se mjeri standardom građana Republike Srpske, kvalitetom obrazovanja, zdravstva i ekonomskim napretkom, a Dodik i njegovi partneri o takvom patriotizmu ne mogu da govore”, zaključuje Pandurevićeva.

Leave a Comment