Preminuo tinejdžer koji je spasio svoju majku od silovatelja

 

 

 

Preminuo je tinejdžer iz Rusije koji je spasio svoju majku od silovatelja, 19 mjeseci nakon što ga je muškarac koji je htio zlostavljati njegovu majku udario utegom u glavu i razbio mu lubanju, javlja Sky News.

Vanja Krapivin se dobro oporavljao iako je zbog napada izgubio veći dio prednjeg dijela lubanje, ali je prije dva mjeseca obolio od gripe i preminuo u utorak.

 16-godišnji dječak iz grada Severodvinska vratio se kući iz škole i zatekao komšiju kako pokušava silovati njegovu majku Nataliju Krapivinu. 

Vanya Krapivin, 16 had been showing signs of recovery, but in October he fell ill with the flu … https://mol.im/a/6466553#i-ab88f4cbe5284424  via @MailOnline

Schoolboy whose skull was crushed as he fought off rapist dies

Moscow teen Vanya Krapivin was 15 when he surprised neighbour Roman Pronin straddling his screaming, blood-soaked mum. He was recovering in hospital but died after catching flu.

dailymail.co.uk

Majka mu je bila sva krvava i borila se s napadačem pa je tinejdžer uzeo uteg od 3 kg i njime udario napadača.

37-godišnji Roman Pronin se brzo oporavio od udarca, dohvatio taj isti uteg i razbio dječaku glavu. Nakon toga je pobjegao jer je mislio da su dječak i majka mrtvi.

Komšije koji su čuli jauke, došli su do njihovog doma i našli ih kako leže u lokvi krvi. Bili su u nesvijesti, ali su ipak bili živi.

Dječak je nakon tog strašnog događaja bio u komi devet mjeseci. Hirurzi su morali odstraniti dio njegovog mozga i lubanje. Iako je bila izbodena 27 puta, majka se uspjela oporaviti, prenosi Index.hr

Leave a Comment