RADONČIĆ ODLUČIO KANDIDAT ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA JE – FAHRO: Evo kako je ubjeđivao članove SBB-a da neće biti izdajnik

– Nova politika treba biti jednostavan slogan – Ne konfliktima, da ekonomiji! Svi smo umorni od višedecenijskih sukoba, osim populističkih i nacionalističkih političara – poručio je Radončić.

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudin Radončić i zvanično je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, objavljeno je na konvenciji ove stranke.

 

Potpredsjednik SBB-a Damir Arnaut saopštio je rezultate unutarstranačkih nominacija, istakavši da je ukupno 981 ogranak ove stranke nominovao Radončića za kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

 

Nakon što je i zvanično potvrđena da je kandidat SBB-a za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Fahrudin Radončić je održao prvi predizborni govor.

 

Pored brojnih obećanja, Radončić je ubjeđivao članove SBB-a da meće biti izdajnik.

 

“Dragi moji,

 

Kuda želim da vodim Bošnjake i BiH?

 

Želim da svoj narod vratim na veliku političku scenu aktivnom ulogom i izvučem ga iz izolacije i samoizolacije u koju je pogrešnom politikom doveden već više godina.

 

Bošnjaci su uvijek bili i trebaju ostati na pravoj strani istorije.

 

Neće biti nikakve izdaje nacionalnih i državnih interesa!

 

– neće biti savijanja kičme, ali ni arogancije.

 

– Moramo unaprijediti kvalitet državne i nacionalne politike, jer vjekovno preplitanje interesa velikih sila na Balkanu moramo znati razumjeti, prevenirati i sačuvati sebe i svoju državu na najmudriji državni način!

Želimo da budemo upamćeni kao neko ko je smirio tenzije i donio korist i prosperitet svima”. poručio je Radončić.

Leave a Comment