Radončićev novinarski krim – tim: Bakir Hadžiomerović prešao u “Avaz”, iako ga je policija 4 godine štitila od Radončićeve “mafije”!?

 

Fahrudin Radončić je jučer na konferenciji za štampu, odgovarajući na optužbe svog bivšeg vozača Armina Cibre da on stoji iza paljevine četiri automobila u garaži familije Cibra, odgovorio: “Kad bih se ja svetio, gorjela bi cijela Bosna i Hercegovina.” Da nije osvetoljubive prirode, lider SBB-a je potkrijepio još jednim svježim primjerom: „Moji najveći kritičari među novinarima bili su Senka Kurt, Vlastimir Mijović i Bakir Hadžiomerović, koji sada svi rade u ‘Dnevnom avazu’.“

Javnosti je bilo poznato da je bivša glavna urednica “Oslobođenja” i Radija Stari Grad Senka Kurt prije nekog vremena promijenila medijski dres, kao i Vlastimir Mijović, “povratnik u djelu”, a o Hadžiomerovićevom transferu se samo nagađalo, iako “Avaz” nekoliko sedmica objavljuje njegove kolumne.

Da podsjetimo, na prošlim opštim izborima u Bosni i Hercegovini, Fahrudin Radončić (SBB) i Bakir Hadžiomerović (SDP BiH) bili su ljuti rivali za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Javnosti je poznato i da je Hadžiomerović, u vrijeme dok je uređivao emisiju “60 minuta” na Federalnoj televiziji, tri-četiri godine imao policijsku pratnju zbog saznanja da kriminalna organizacija Fahrudina Radončića i Nasera Kelmendija priprema njegovu likvidaciju.

Iako je istraga, koja je vođena, odbacila svaku mogućnost da je Hadžiomeroviću ugrožen život, MUP Kantona Sarajevo je godinama nastavio svakodnevno i cjelodnevno štititi Hadžiomerovića i njegovu obitelj. Nakon što je policijska zaštita Hadžiomeroviću ukinuta, utvrđeno je da je ona tokom godina trajanja koštala poreske obveznike više od tristo hiljada maraka…

Iako Radončić to nije kazao na konferenciji za štampu, neki izvori tvrde da se u “Avaz” odnedavno vratio i Mensur Osmović, nekadašnji glavni urednik ovog lista, koji je posljednjih godina uređivao mostarski “Dnevni list”.

Niko od novinara na konferenciji za štampu nije pitao lidera SBB-a kako i u kom svojstvu on zapošljava novinare u “Dnevnom avazu”, budući da je tokom suđenja na Sudu BiH stalno dokazivao da je on u “Avazu” samo konsultant, dok je vlasnik njegova bivša supruga.

Valjda i prisutni novinari predosjećaju da bi svi oni jednog dana mogli završiti u “Dnevnom avazu”.

Leave a Comment