SDP pozvao na hitnu istragu u vezi prijetećeg plakata ispred Ambasade Srbije

Sarajlije su i u najtežim danima ratne opsade i stradanja grada zadržali dostojanstvo i pluralni svjetonazor. Sarajlije ni tada nisu dozvolile da budu zaslijepljene revanšizmom i radikalizmom te to zasigurno neće dozvoliti ni danas

 

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Sarajevo najoštrije je osudio jučerašnji događaj kada je na ogradi Ambasade Republike Srbije u Sarajevu pronađen plakat s prijetećim sadržajem i govorom mržnje.

U saopćenju su pozvali Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da u što kraćem vremenu provede istražne radnje i otkrije počinitelje tog čina jer je njime nanijeta šteta ugledu Sarajeva kao tolerantne, otvorene, pluralne sredine.

– Sarajlije su i u najtežim danima ratne opsade i stradanja grada zadržali dostojanstvo i pluralni svjetonazor. Sarajlije ni tada nisu dozvolile da budu zaslijepljene revanšizmom i radikalizmom te to zasigurno neće dozvoliti ni danas, kažu u SDP-u.

Iz Kantonalnog odbora SDP-a izrazili su uvjerenje da će Sarajlije nastaviti biti primjer očuvanja bosanskohercegovačke državnosti, pluralnog duha i otvorenosti društva.

Leave a Comment