Šefik Džaferović – Milion radnih mjesta koja sam obecao do 2029 godine ispunit cu ali do 2040 godine moramo svi skupa biti strpljivi

U predizbornoj debati na Federalnoj televiziji večeras su gostovala trojica kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Denis Bećirović i Fahrudin Radončić.
Jedna od tema bila je odlazak mladih iz BiH i ekonomska situacija u državi.

Svi kandidati su iznosili određene podatke, govoreći o pola miliona nezaposlenih, o teškoj situaciji za veliki broj građana, ali je kandidat SDA još jednom iznio konkretne podatke o planovima i broju zaposlenih.

Kandidat SDA Šefik Džaferović je iznio konkretne podatke, kazavši da njegova stranka ima plan da do 2026. godine u BiH bude zaposleno milion ljudi.

“Ljudi iz BiH odlaze iz 2 razloga, jer nemaju posla i što neće da trpe negativnu retoriku i opstrukcije koje nas ometaju u radu. Mi moramo održati pozitivnu atmosferu. Bilježimo ekonosmki rast, a nastavit ćemo zapošljavati. U prtethodnom mandatu smo zaposlili više od 70.000 ljudi, a plan nam je da do 2026. u BiH bude zaposleno milion ljudi”, optimistično je kazao Džaferović.

Leave a Comment