Sprind uveo najnoviji IFS FOOD međunarodni standard za kvalitet i sigurnost hrane

 

IFS FOOD garantira sistemsko praćenje i osiguranje kvaliteta u svim segmentima poslovanja prema zahtjevima normi standarda, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožijim svjetskim standardima za higijensko i zdravstveno sigurno upravljanje prehrambenim proizvodima, jedinim koje poznaje EU.

Proces certificiranja provela je certificirana kuća TÜV Nord Group Croatia.

“Uvođenjem IFS FOOD standarda značajno smo podigli razinu konkurentnosti naših brandova na tržištu, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Idemo u korak s vremenom i na ovaj način smo pokazali koliko nam je stalo do kontinuiteta unaprjeđenja našeg poslovanja u cilju zadovoljstva očekivanja naših potrošača. Također, ovim dokazujemo našu orjentiranost na kupce, poslovne partnere, dobavljače, uposlenike, vlasnike i društveno okruženje. Sistemom IFS FOOD dodatno smo osigurali efikasno i sljedivo upravljanje poslovnim procesima, kroz koje ostvarujemo viziju jednog od vodećih i najuspješnijih prehrambenih proizvođača za svakodnevnu potrošnju u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, regiji, EU i na više kontinenata”, izjavio je Memnun Trako direktor kompanije Sprind d.d. Sarajevo.

Sprind potrošačima i korisnicima svojih proizvoda i na ovaj način dokazuje sposobnost da kontinuirano proizvodi i obezbjeđuje zdravstveno sigurnu hranu, te da koristi sirovine, opremu i materijale u kontaktu sa hranom (ambalažu), potpuno sigurne sa stanovišta mogućnosti rizika kontaminacije hrane, što je svakako najbitniji element povjerenja potrošača.

Sistematičnom i sljedivom primjenom zahtjeva IFS standarda, metodom za prepoznavanje relevantnih opasnosti po zdravlje, procjenom i analizom rizika, utvrđivanjem kritičnih tačaka upravljanja procesima na kojima se vrši nadzor i koje se kroz prepoznavanje rizika mogu dovesti pod kontrolu, na prepoznatljiv i efektivan način, Sprind pruža povjerenje svojim potrošačima, obezbjeđujući kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i svih procesa realizacije usluga.

Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim brandovima kao što su Sprindova Jufka, Baklava, Kadaif, Hljeb, Mlinci, ali i talijanska Premium pasta, pizze itd. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 165 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Sprind d.d. Sarajevo od 2014. godine posluje u okviru prehrambene divizije AS GROUP.

Leave a Comment