U Krajini se snima film o genocidu u Srebrenici: Pročitajte koja se glumačka ekipa pojavljuje u filmu “Fatima – Godine genocida”

Mnogi Cazinjani koji su se uputili ka Bosanskoj Krupi naišli su na iznenađenje – dio puta u mjestu Stijena povremeno je bio zatvoren za saobraćaj. Put je bio zatvoren jer se na njemu snima jedna od najzahtijevnijih scena iz filma “Fatima – Godine genocida”.

Režiser Mirsad Ademović i ekipa filma “Fatima – godine genocida” će u Bosanskoj Krajini snimati i tokom narednih mjeseci na više lokacija, zbog čega će pojedine ulice i putevi biti zatvoreni, a saobraćaj preusmjeravan na alternativne pravce.

Stijena, Coralici, Krivaja i druga mjesta kod Cazina i Bihaća identični su mjestima Konjević Polju kod Bratunca, fabrici akumulatora u Potoćarima i šumi na putu spasa do Nezuka.

Darja Badnjević, Admir Šehović, Erna Begatović, Ismet Šabaredžović, Emir Ibrahimović, Hazim Mujčinović i Jasmina Ibrahimović samo su neki od glumaca koji su prisutni na snimanju. Uskoro se očekuje pojavljivanje glumaca Mikael Björkman iz Švedske i Bryn Coldrick iz Irske.

Također, uskoro će se filmskoj ekipi od ukupnih 42 glumca pridružiti i glumci Alija Aljević, Miro Barnjak, Sandra Aranđelović, Irfan Kasumović, Saša Milinković, Adem Smailhodžić, Ivo Krešić i mnogi drugi.

Leave a Comment