(VIDEO) KAD TAJKUNI POSTANU ŠEJHUNI Budnjo postao šejh za 2000 KM?!

 

Kako je našem portalu potvrdio jedan od pripadnika tarikatskog reda, Alija Budnjo je postao i šejh. On je, navodno, kupio idžazetnamu od šejha iz Turske

FOTO: Budnjo

Alija Budnjo je jedan od najbeskrupuloznijih poslijeratnih bošnjačkih tajkuna. Vlasnik je mnogobrojnih nekretnina na Ilidži, a posebno je poznat po tome da se uspio domoći vrijednih starih ilidžanskih hotela koji su bili oduvijek jedna od najljepših atrakcija Ilidže, pa i Sarajeva.

Budnjo je uz to i visoki fukcioner SDA, a slovio je kao intimus Sulejmana Tihića u vrijeme čije vladavine je i stvorio svoje poslovno carstvo.

Uz to Budnjo je bio uspio namanuti i imidž dobrotvora koji gradi ili pomaže da se grade vjerski objekti džamije i tekije.

Tako je bio rado viđen gost na vjerksim manifestacijama otvorenja vjerskih objekata, ili na narodnim mevludima i derviškim zikrovima. Čak se pojavljivao u tekijama i sa Sulejmanom Tihićem posebno u vrijeme izbornih kampanja kada su šejhovi mahsuz učili dove za njegovu pobjedu na izborima.

Zbog svega toga stanje u Tarikatskom centru danas je veoma bremenito i opterećeno aferama i nesuglasicama, pa čak i netrepeljivošću između šejhova.

Kako je našem portalu potvrdio jedan od pripadnika tarikatskog reda, Alija Budnjo je postao i šejh. On je, navodno, kupio idžazetnamu od šejha iz Turske Abdulkadir-babe Harranija za 2000 KM.

Aliju Budnju možete vidjeti kako učestvuje u zikru pred šejhom Harranijem na videosnimku (28 min.) koji je postavljen na YouTube

Ovaj čovjek bukvalno posjeduje raj na zemlji, pa je vjerovatno poželio da taj svoj raj ponese sa sobom i na budući svijet. Pošto derviši vejruju u keramet/čuda i da se ona postižu uz blagoslov i zauzimanje šejhova, Budnjo je malo platio, ako je platio, svoju šejhovsku idžazetnamu.

Uz to kuloari tvrde da i pored silnog bogatsva kojeg je stekao, Budnjo je nesretan čovjek. Bukvalno, prijatelji ga napuštaju, a i porodica mu se raspada jer mu se mnogobrojne afere za koje ga povuzuju „obijaju o glavu!“

 

Leave a Comment