Zelenika je jučer pokazala koliko se njena politika “razlikuje” od Čovićeve

Predsjednik Demokratske fronte i kandidat ove stranke za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda odgovorio je na optužbe kandidatkinje HDZ-a 1990 Diane Zelenike koja je ustvrdila da je glas za Komšića glas za podjelu države, pri tome dodajući da nije tačno da ne postoji razlika između politike HDZ-a i politike HDZ-a 1990.

“Gospođa Zelenika je upravo jučer pokazala svojim protivljenjem prijedlogu pet stranaka o izmjenama Zakona o izbornim jedinicama, koliko se njena politika i politika Dragana Čovića razlikuju. Izlizane floskule o legitimnom predstavljanju koje ponavljaju Čović i njegovi sljedbenici za njim ponavljaja i Zelenika. Toliko o nemogućnosti poređenja politike HDZ-a i HDZ-1990. Ne mislite valjda da smo slijepi kod očiju?  Možda su njene suze, prolivene za zločincem Praljkom relevantan dokaz da između Zelenike i Čovića nema razlike”, poručio je Komšić.

Što se tiče tvrdnje da glas za mene znači glas za podjelu države, i glas za osovinu Čović – Dodik, zaista je smiješno to što gospođa Zelenika govori, dodao je on.

“Dakle, nisu problem secesionističke namjere Čovića i Dodika, nego je problem u tome što neko ima objektivnu mogućnost da se tome suprostavi. Gospođa Zelenika hoće reći da ne bi smio ljutiti Čovića i Dodika svojom kandidaturom, jer će oni onda da krenu u razvaljivanje države. E pa mi na takav diktat nećemo pristati, i mi ih se ne bojimo, za razliku od HDZ 1990 koji drhti pred Čovićem”, zaključio je Komšić.

Leave a Comment