Banju Luku danas očekuje protest opozicije i kontraskup veterana uz podršku Dodika

 

U isto vrijeme

Stanivuković je zakazao protest u parku “Mladen Stojanović”, a nedugo zatim kao odgovor na miting opozicije, okupljanje su najavili ratni veterani koji će imati podršku lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Mladi poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković za nove proteste se odlučio nakon što ga je u skupštini u ponedjeljak udario ministar policije RS-a Dragan Lukač i prošao nesankcionisano. Povod za taj incident bilo je Stanivukovićevo mahanje zastavicama NATO-a s obzirom na to da se taj dan održavala Posebna sjednica NSRS-a o “Programu reformi”.

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović je na najavu okupljanja veterana izjavila da je najavljeni skup za podršku institucijama RS-a “prirodna reakcija na sve ono što se dešavalo u Narodnoj skupštini, na obezvređivanje parlamenta i ljudi koji su dobili povjerenje građana”.

Opozicija je optužila Milorada Dodika da je dostavio samo dio dokumenta poslanicima krijući da se BiH kreće ka članstvu u NATO savezu, a Stanivuković je za danas u 11 sati najavio i podnošenje dvije krivične prijave protiv ministra Lukača.

Leave a Comment