BiH / Načelnik Nevesinja: Ćetković je rekao “Ispod ove zastave, bre, ne mogu da nastupim”

 

U srbijanskim medijima pokrenuta je hajka na beogradske glumce Vojina Ćetkovića i Dejana Lutkića zbog navodnog odbijanja da učestvuju na svečanoj akademiji u Nevesinju. 

Tako Novosti prenose reakciju Milenka Avdalovića, načelnika Nevesinja, koji je izvrijeđao beogradske glumce.

Tražio da se skine natpis s grbom RS-a: Poznati beogradski glumac šokirao Nevesinjce

 

 

Prema riječima Milenka Avdalovića, prije nekoliko mjeseci dogovoreno je da glumci Dejan Lutkić i Vojin Ćetković budu gosti Mitrovdanske duhovne akademije u Nevesinjum na Dan opštine.

“Lutkić je trebalo da bude voditelj, a Ćetković bi recitovao. Oni su u Nevesinje svratili poslije Mostara”, navodi Avdalović.

“Sve je bilo dogovoreno, međutim na pola sata pred početak oni kažu da im smeta pano i kažu ‘Mi ovo nećemo, pokvarićemo umjetnički dojam’. Vojin je pogledao u zastavu i rekao ‘Ispod ovog, bre, ne mogu da nastupim’. To je bilo strašno za nas! Ministar boraca iz Vlade Republike Srpske je bio izričit ‘ako se skida pano koji tu svaki put stoji, ne prisustvujem akademiji’. Isto je rekao i predsjednik Organizacije boraca. Ja sam im, i glumcima i režiseru, rekao da idu i da ih moje oči više ne vide! I nisu dobili po dogovorenih 500 eura”, rekao je Avdalović i dodao.

Oglasio se Vojin Ćetković: Nije bilo nikakvog incidenta u Nevesinju

“Toliko potcjenjuju naš narod ovdje… Mi nismo pasli travu. Mi jesmo mali grad, ali znamo ko smo i šta smo i nećemo ukaljati svoju čast.”

Novosti prenose i “reakciju” građana Nevesinja koji komentiraju da su beogradski glumci “dobro plaćeni kad gostuju u Sarajevu i drugim gradovima Federacije s predstavom ‘Noć bogova’, te da ne  žele da kvare odnose s njim, pa zato se odriču Republike Srpske”.

Leave a Comment